in

Man zwaargewond nadat hij met rollator wordt geschept bij oversteken, hond van schrik weggelopen

Een man is donderdagavond zwaargewond geraakt toen hij met zijn rollator door een auto werd geschept op de Melis Stokelaan in Den Haag. Hij zou aangereden zijn bij het oversteken van de weg. Het slachtoffer was aan het wandelen met zijn hond, die van de schrik is weggelopen.

De aanrijding vond omstreeks kwart voor zeven plaats op de Melis Stokelaan, ter hoogte van de Leggelostraat. De broer van de automobilist, die niet zelf in de auto zat, verklaarde tegenover Regio15 dat zijn broer aangaf dat ‘het zicht geblokkeerd werd door een geparkeerd busje’ en de man voor hem ‘plots’ de straat op kwam.

Lees ook  Sterkste Man-finalist overlijdt aan corona, ook zoon (27) in coma: ‘Niet te bevatten’

,,Het slachtoffer belandde door de klap in de middenberm en zijn rollator is in tweeën gebroken”, meldt de calamiteitensite. Verschillende hulpdiensten, waaronder twee ambulances en het Mobiel Medisch Team (MMT), werden gealarmeerd voor de aanrijding.

Een traumahelikopter landde voor het ongeval in het nabijgelegen Zuiderpark. Het slachtoffer is op een vacuümmatras gefixeerd en met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. De Melis Stokelaan is na het ongeval in beide richtingen afgesloten geweest.

Lees ook  ’Mijn moeder deed het met mijn vriend, terwijl ik moest bevallen’

Hond
De politie laat weten dat het slachtoffer zijn hond aan het uitlaten was. ,,Door de schrik is de hond weggerend”, meldt de politie. Even later meldt het korps goed nieuws: ,,Wij willen iedereen bedanken voor het zoeken en meedenken. Wij hebben zojuist familie gesproken. De hond is in goede gezondheid teruggevonden.”

Het team Forensische Opsporing-verkeer doet onderzoek naar wat er precies is gebeurd rond de aanrijding. Volgens omwonenden gebeuren er op dit punt veel ongevallen.

Twee lichamen in opgeviste auto Antwerpse haven: slachtoffers zijn Nederlands stel

Zien: dit is hoe 80’s popidool Rick Astley er tegenwoordig uitziet