in

Man trekt meisje (17) van haar fiets en probeert haar te ver krachten: wie is hij?

De politie is op zoek naar een nog onbekende man die begin vorige maand heeft geprobeerd een 17-jarig meisje te ver krachten in het Brabantse Halsteren.

Maandag werd een compositietekening van de man getoond in het opsporingsprogramma Bureau Brabant.

Het is dinsdag 10 augustus iets na middernacht als het meisje over de Langestraat fietst. Ter hoogte van de indoorspeeltuin wordt ze ingehaald door een man, die het meisje van haar fiets trekt.

Ze vallen beiden op de grond, waarna een worsteling ontstaat. Het doodsbange slachtoffer schreeuwt daarbij hard op hulp.

Lees ook  “Non helpt priesters om dove kinderen te ver krachten”

De man probeert de kleding van het lichaam van het meisje te trekken, maar zij verzet zich zo hevig dat de man opgeeft.

Hij pakt zijn fiets en vlucht weg in de richting van de kruising tussen de Langstraat en de Biezelaan. Het meisje blijft ontredderd achter.

Signalement
De verdachte is volgens de politie 1.70 meter lang en heeft mogelijk een gezet postuur. In de nacht van het incident droeg hij een donkergrijs of zwart vest en een capouchon. De man reed op een zwarte of grijze herenfiets.

Lees ook  Man wil voorbijganger ‘omhelzen’, maar wordt elf keer gestoken: ‘Hij was bereid om te vechten’

De politie roept getuigen van het incident of mensen die de man herkennen op basis van de vrijgegeven compositietekening op zich te melden.

De politie Roosendaal laat dinsdagmiddag weten dat er al elf tips zijn binnengekomen bij het rechercheteam. “Er lijken zeker enkele bruikbare bij te zitten.”

Motorrijder komt om het leven bij ongeval op A205 bij Vijfhuizen

Vermist Kind Alert voor 15-jarige Bianca, politie maakt zich ernstige zorgen