in

Man sterft nadat hij voor tram geduwd wordt in Nederland, drie tieners opgepakt

De politie in het Nederlandse Den Haag heeft gisteravond een klopjacht gehouden op ‘drie lange, donker getinte jongens’ nadat een man werd aangereden door een tram. De man, die ter plaatse is overleden, zou volgens getuigen door de drie jongens (15, 15 en 18 jaar oud) voor de tram zijn geduwd in de Haagse wijk Ypenburg.

De politie bevestigt dat een persoon is overleden na een aanrijding met een tram. “We zijn ter plaatse en doen op dit moment onderzoek”, zegt een woordvoerder. De politie in Den Haag meldt dat drie verdachten (15, 15 en 18 jaar oud) werden opgepakt die zich aangemeld hadden bij een politiebureau.

Het incident gebeurde gisteren omstreeks kwart voor negen ’s avonds op de Anthony Fokkersingel in Den Haag. Verschillende hulpdiensten, waaronder de politie, twee ambulances en meerdere brandweereenheden, kwamen snel ter plaatse op de locatie van de aanrijding. Door het ongeval is het tramverkeer in Ypenburg gestremd.

Lees ook  Moeder van ’Een Huis Vol’ is in goede gezondheid gevonden

De bestuurder van de tram waaronder het slachtoffer is terechtgekomen, heeft ‘de schrik van zijn leven gehad’, meldt vervoersbedrijf HTM. “Hij is opgevangen door de politie en snel daarna door ons.”

De politie had kort na het incident het gebied afgezet. In de omgeving van de aanrijding werd gezocht naar de drie jongens, die in het zwart gekleed waren met witte letters op hun truien.

Verslagenheid
Er heerste grote verslagenheid onder buurtbewoners, die zich massaal hadden verzameld rond de plek van het incident. Ook op sociale media is met ontzetting gereageerd op de aanrijding.

Lees ook  Ruud de Wild na lang ziektebed: ‘Het is tijd om afscheid te nemen’

De politie houdt er rekening mee dat er een verband is tussen de aanwezigheid van de jongens in de buurt en de aanrijding, aldus een woordvoerder.

Vluchtende bestuurder laat 3-jarig kind achter in wagen

Heftig ongeval op A50: man ondergaat amputatie voordat hij uit auto gehaald kan worden