in

Man steekt eigen huis in brand nadat hij ‘door een slang was gebeten’

Mario A. (56) stak zijn eigen flatje in de fik nadat hij ‘door een slang was gebeten’. De ernstig verwarde Vlaardinger stond maandag voor de rechter.

Commotie in de Van Wesembekestraat in Vlaardingen: in de vroege ochtend van vrijdag 13 augustus komen er dikke rookpluimen uit een woning op de tweede etage. Terwijl de straat zich vult met politie- en brandweerauto’s, worden omwonenden geëvacueerd. De hulpdiensten zijn op tijd in de Westwijk, het vuur is snel onder controle.

Sesamolie en wc-papier
A. blijft ongedeerd. Omdat hij geen heldere indruk maakt, brengen agenten hem naar de crisisdienst van de GGZ, waar hij pas vier dagen later wordt aangehouden. Hij legt meteen een bekentenis af en vertelt dat hij tot wanhoop werd gedreven door ‘de slangen die door zijn appartement krioelden’.

Lees ook  Politieagente Charlotte gaf haar ontslag en werd vervolgens miljonair met pikante beelden via OnlyFans (foto’s)

Nadat een van de reptielen hem ook nog had gebeten, restte er maar één oplossing: uitroeien met vuur. Hij doordrenkte de gordijnen met sesamolie en stak ze aan met een brandend stuk wc-papier.

Volgens zijn advocaat, Mark Broere, heeft de Vlaardinger nog meer waanbeelden. Zo leeft hij onder meer in de veronderstelling dat hij Michael Jackson is.

Psychiatrische kliniek
Het Openbaar Ministerie verdenkt A. van nog twee feiten: de mishandeling en bedreiging van een vrouw en het vernielen van een ruit bij welzijnsorganisatie Minters aan het Burgemeester van Lierplein.

Lees ook  De meeste mensen hebben het helaas fout: Hoeveel mensen gingen er picknicken?

De strafzaak tegen A. werd maandag nog niet inhoudelijk behandeld, omdat er eerst een plek in een psychiatrische kliniek voor hem wordt gezocht. Het is niet bekend wanneer de zaak wordt hervat.

Omdat de Vlaardinger volgens gedragsdeskundigen volledig ontoerekeningsvatbaar is, is de kans groot dat de rechter geen straf, maar een maatregel oplegt. Dat zou bijvoorbeeld kunnen leiden tot een verplichte opname in een psychiatrisch ziekenhuis.

Bestuurder die vrouw (65) doodreed en vluchtte, test positief op alcohol en drugs

Duo slaat dakloze man (74) in elkaar omdat hij geen geld voor hen heeft: twee verdachten opgepakt