in

Man schiet met luchtdrukgeweer op blaffende hond van buurvrouw

ZUID-BEIJERLAND – Een 57-jarige man uit Zuid-Beijerland heeft met een luchtdrukgeweer op de blaffende hond van zijn buurvrouw geschoten. De man komt hier niet ongestraft mee weg: hij moet nu voor zowel dierenmishandeling als voor zijn gigantische wapenarsenaal voor de rechter komen.

Na de melding op zaterdag 14 augustus kwam de politie direct ter plaatse. Agenten vonden in zijn woning twee luchtdrukgeweren en een luchtdrukpistool. Tijdens een verhoor verklaarde de verdachte nog meer wapens in huis te hebben. Agenten doorzochten wederom de woning en vonden een flinke collectie aan wapens met onder meer: handgranaten, een ploertendoder, een alarmpistool, een automatisch wapen, een aantal geweren, een taser en zelfs dolken.

Lees ook  Politie schiet automobilist (28) dood die op agenten inreed: ’Dit is wel heftig’

De Explosieve Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft onderzoek gedaan naar de handgranaten, en deze zijn vervolgens gecontroleerd tot ontploffing gebracht.

Hond maakt het goed
De hond werd na het incident meteen naar een dierenziekenhuis gebracht. Het dier maakt het naar omstandigheden goed. De eigenaresse van de hond heeft aangifte gedaan tegen haar buurman voor dierenmishandeling. De man moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

Lees ook  Xivano (12) fietste gewoon naar school tot er vuurwerk in z’n gezicht ontploft: ‘Fuck, we hebben hem geraakt’

Vrouw in bijstand die boodschappen van moeder kreeg moet toch nog 2835 euro terugbetalen

Vakantieganger betaalt bijna zes euro voor ’zieligste broodje ter wereld’