in

Man rijdt vrouw aan en sleurt haar lichaam zeker 13 kilometer lang mee

Een man die ervan wordt verdacht een voetganger te hebben aangereden en het lichaam vervolgens 13 kilometer te hebben meegesleurd met zijn pick-uptruck, is vrijdag door de politie van de Amerikaanse staat Californië gearresteerd.

De verdachte, de 38-jarige Shawn Ginder, probeerde tijdens zijn arrestatie te vluchten door van het balkon van zijn woning, op de derde verdieping van een appartementencomplex te springen. Hij verkeert in kritieke toestand.

Ginder had eerder die dag met zijn zilverkleurige pick-uptruck een 29-jarige vrouw aangereden die een winkelwagentje voortduwde en een hond aan de lijn had.

Lees ook  Moeder geeft baby de naam “idioot” – publiek eist dat ze het onmiddellijk verandert, maar ze weigert

Na de botsing stopte Ginder niet, maar reed hij nog zeker 13 kilometer door met het lichaam van de vrouw aan zijn voertuig geplakt. Hij stopte uiteindelijk bij de parkeerplaats van een hotel.

De man stapte daar uit, vroeg bij de receptie om een kamer, maar kreeg daar te horen dat het hotel al vol zat.

Vervolgens reed hij achteruit de parkeerplaats weer af, waarna het lichaam onder de auto tevoorschijn kwam. Een getuige belde vervolgens de politie.

Lees ook  Wetenschap: Mannen worden twee keer zo snel kaal als ze te veel werken

Uren nadat het lichaam was gevonden, ontdekten agenten de zwaar beschadigde truck van de verdachte bij het appartementencomplex waar hij woont.

Vervolgens kon de man daar worden aangehouden. Hij is na zijn val zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.

Volgens de politie is het slachtoffer van de aanrijding vermoedelijk een dakloze vrouw. Haar identiteit is nog niet bekend gemaakt, uit respect voor de nabestaanden, aldus de politie.

Zeker 10 doden nadat 18-jarige schutter vuur opent in Amerikaanse supermarkt

Rijdende vrouw wordt op snelweg bijna gewurgd door hondje