in

Man krijgt twee jaar cel voor misbruik van stiefdochter en haar vriendinnetje in Staphorst

Een 41-jarige man uit Vollenhove is door de rechtbank Overijssel veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar voor het plegen van ontucht met zijn toen minderjarige stiefdochter uit. Het misbruik vond over een periode van zeven jaar plaats in Staphorst. De man pleegde meerdere keren per jaar ontucht met het meisje en tijdens een logeerpartijtje ook met haar vriendinnetje. De man kreeg niet alleen celstraf, hij moet ook schadevergoedingen betalen aan de slachtoffers.

De stiefdochter verklaarde tegenover de politie dat het misbruik meerdere keren per jaar plaatsvond, vanaf 2011 toen ze acht jaar oud was, totdat zij het haar moeder vertelde in de zomer van 2018, bijna zeven jaar nadat het misbruik was begonnen. Ze moest haar stiefvader betasten en hij gebruikte haar hand om zichzelf af te trekken.

Lees ook  Gino (9) dood gevonden bij woning in Geleen

Vriendinnetje
Ook een vriendinnetje van de stiefdochter werd slachtoffer van de man. Hij zocht haar op tijdens een logeerpartijtje en betastte het meisje. De stiefdochter lag op dat moment op dezelfde kamer te slapen. Nadat verdachte uit de slaapkamer was vertrokken maakte het vriendinnetje de stiefdochter wakker. Ze vertelde dat ze zich niet lekker voelde en dat ze naar huis wilde. Het meisje is toen opgehaald door haar vader.De twee meisjes hadden altijd veel contact met elkaar. Dat hield op na het bewuste logeerpartijtje

Geen verantwoordelijkheid genomen
De rechtbank vindt dat de man met zijn handelingen de lichamelijke en psychische integriteit van de meisjes op ernstige wijze heeft geschonden. De rechtbank weegt verder mee dat hij op geen enkele wijze verantwoordelijkheid heeft genomen voor zijn handelen. De man heeft geen aandacht gegeven aan de mogelijke gevolgen van zijn handelen en heeft enkel rekening gehouden met zijn eigen behoeftes.

Lees ook  “Non helpt priesters om dove kinderen te ver krachten”

Vanwege de ernst van de gepleegde feiten legt de rechtbank enkel een onvoorwaardelijke gevangenisstraf af en dus niet ook een deel voorwaardelijk.

Schadevergoeding
Naast de gevangenisstraf moet de man de slachtoffers ook een schadevergoeding betalen van in totaal 12.500 euro, 10.000 euro voor de stiefdochter en 2.500 euro voor haar vriendinnetje.

Man verdronken in waterbassin

Aantal misbruikaangiften tegen ‘oppas-opa Kees’ uit Alblasserdam opgelopen naar negen