in ,

Man in ziekenhuis met antitankprojectiel in achterste

Artsen in het Gloucestershire Royal Hospital hebben de hulp van de Britse explosieven opruimingsdienst ingeroepen, toen een man op de spoedeisende hulp werd binnengebracht met een antitankprojectiel in zijn achterste.

De enorme kogel, zo’n 17 centimeter lang en 6 centimeter in doorsnee, bleek geen explosieve stof te herbergen en kon zonder gevaar worden verwijderd.

De patroon werd later geïdentificeerd als een 57mm-projectiel, dat in de Tweede Wereldoorlog werd gebruikt in antitankgeschut.

Volgens de Britse krant The Sun kwam de onfortuinlijk patiënt, kennelijk een verzamelaar van spullen uit de oorlog, het projectiel tegen bij een opruiming.

Lees ook  Heb jij de hele dag trek in eten? Dan heb je last van leptine resistentie

De man claimt dat hij het loodzware stuk even op de grond had gezet, toen uitgleed en met zijn achterste precies op de punt van de patroon terechtkwam.

Van wijnglazen tot ketchupflessen
De artsen in het Gloucestershire Royal Hospital zullen er niet eens zo heel erg van op hebben gekeken.

Er worden met grote regelmaat mensen behandeld aan allerlei zaken die niet in een achterste thuishoren, zo laat een onafhankelijk arts weten aan The Sun.

„De verscheidenheid aan objecten die ze op de spoedeisende hulp van ziekenhuizen in rectums tegenkomen is bizar: van wijnglazen tot ketchupflessen tot onderdelen van stofzuigers.

Lees ook  Paard trapt Madison (2) vol in het gezicht

Dat gebeurt bijna dagelijks. Ik heb echter nog nooit eerder gehoord dat de explosieven opruimingsdienst erbij werd geroepen.”

Hoewel het om een ’ongevaarlijk’ stuk munitie ging, is het protocol dat de experts erbij werden gehaald, zo liet de politie weten.

„Wij werden gealarmeerd dat er iemand met een stuk munitie was binnengebracht.

Om alle risico’s uit te sluiten voor de patiënten, de staf en de bezoekers, werden ook de bommenexperts erbij gehaald.”

22 gezonde bomen sneuvelen na klachten bewoners over… vallende bladeren en vogelpoep: “Te gek voor woorden”

112 gebeld voor Ellie Lust