in

Man heeft ‘fluitende ballen’ na fout afgelopen operatie en moet ze laten verwijderen

Een man in de VS bleef achter met een ‘fluitend scrotum’ nadat een operatie fout was gegaan. De 72-jarige man uit Ohio meldde zich op de spoed, en maakte zich vooral zorgen over zijn fluitende balzak, kortademigheid en een opgezwollen gezicht. Een röntgenfoto toonde aan dat er een te grote hoeveelheid lucht in zijn borstkas was opgesloten, waardoor zijn longen waren ingeklapt. Zonder behandeling had dit fataal kunnen aflopen, aldus een verslag dat is gepubliceerd in het American Journal of Case Reports.

Zeldzame aandoening
Hij had ook lucht in zijn scrotum, wat een zeldzame aandoening is die ‘pneumoscrotum’ wordt genoemd. Twee plastic buisjes werden in zijn borstkas ingebracht om de overtollige lucht af te voeren en hij werd vervolgens overgebracht naar een ander ziekenhuis voor verdere behandeling. Zijn toestand verslechterde echter – de hoeveelheid ingesloten lucht nam toe – en een derde buisje werd ingebracht.

Lees ook  Familie bouwt mobiel bed voor 16-jarige hond zodat ze het strand kan bezoeken

Na een paar dagen waren zijn longen hersteld en werd hij ontslagen, maar de fluitende ballen hielden aan. De man ontkende met klem dat hij zelf om de een of andere bizarre reden lucht in z’n scrotum had gespoten, en de artsen zeiden dat niets in zijn gedrag hen reden gaf daaraan te twijfelen. De primaire bron van het fluiten bleek later een open wond te zijn aan de linkerkant van zijn scrotum, afkomstig van een operatie om de zwelling vijf maanden eerder te verminderen.

Lees ook  21 dagen niet klagen: durf jij het aan?

Testikels verwijderd
In het rapport wordt vermeld dat men uiteindelijk genoodzaakt was de beide testikels van de man te verwijderen. Het rapport concludeerde: “Pneumoscrotum is een zeldzame klinische entiteit. Wanneer er lucht in het scrotum aanwezig is, is een snelle evaluatie vereist om de bron te identificeren en de patiënt te stabiliseren. De patiënt werd met succes behandeld met meerdere borstbuisjes, subcutane luchtdrains, en ondersteunende zorg.” Maak het maar allemaal mee!

Hollandse bom Gaby Blaaser zet Instagram in vuur en vlam met ondeugend kiekje. “Lekker ding!”

Man leeft op dieet van vaginale afscheiding: “Ik ben nooit meer ziek”