in

“Man die twee jonge Duitse agenten doodschoot tijdens verkeerscontrole gevat”

Twee jonge agenten zijn doodgeschoten in Ulmet (het westen van Duitsland) toen ze bezig waren het verkeer te controleren. Volgens ‘Bild’ is de dader gevat. De slachtoffers wilden volgens de Duitse tabloid het voertuig verder onderzoeken nadat er in de kofferbak minstens één dood wild dier ontdekt werd.

“Ze schieten op ons!”, klonk het in het laatste radiobericht. De politieman en -vrouw zouden beiden een kogel in het hoofd gekregen hebben. De politie had een foto van een verdachte verspreid. Die zou nu dus opgepakt zijn. De klopjacht gaat wel nog door omdat niet kan worden uitgesloten dat er medeplichtigen zijn, meldt Bild.

De agenten van het district Kusel werden omstreeks 04.20 uur beschoten. De politie gaat ervan uit dat er minstens twee daders zijn vermits hun diepbetreurde collega’s in het meervoud spraken. Er is intussen ook een eerste spoor. Volgens de ‘Tagesspiegel’ is een van de verdachten een vaste klant bij de politie. Over hun wagen of de richting waarheen ze gevlucht zijn, is voorlopig niets bekend.

Lees ook  Moeder van bijna 40 is gek op jonge jongens en gaat met de vriend van haar zoon

Het eerste onderzoek wijst naar de 38-jarige Andreas Johannes Schmitt uit Spiesen-Elversberg als verdachte. Zijn verblijfplaats is momenteel onbekend. Politiehelikopters, honden en speciale politie-eenheden houden een klopjacht op de man. De politie heeft ook een foto van Schmitt verspreid. De verdachte heeft bruin haar en een baard.

De politie vraagt om geen lifters op te pikken in het gebied rond Kusel. Het zoekgebied is intussen uitgebreid van Rheinland-Pfalz naar de naburige deelstaat Saarland.

Wegen in de buurt zijn afgezet. Aan wegblokkades worden auto’s gecontroleerd, vooralsnog zonder resultaat. Op de locatie van de schietpartij vindt sporenonderzoek plaats.

De slachtoffers zijn volgens Duitse media een politieman van 29 jaar en een agente van 24 jaar. De jongedame zou nog in opleiding geweest zijn en stierf ter plekke. Haar wapen stak nog in de holster, zij moet dus compleet verrast geweest zijn. De man, die wel nog zijn magazijn leegschoot, overleed korte tijd later.

Lees ook  Wauw! De moeder van Yolanthe Cabau is net zo heet als haar dochter

Hij heeft zelf nog versterking kunnen oproepen. Toen die aankwam, was het kwaad echter geschied. “Ze lieten weten dat ze een voertuig zouden controleren. Kort daarna kwam de melding dat ze beschoten werden”, aldus een politiewoordvoerder.

Vermits de schutters mogelijk stropers zijn, worden in jagersgroepen op sociale media waarschuwingen verstuurd. “Beperk uw jachtactiviteiten tot de daders gevat zijn”, klinkt het.

Malu Dreyer, de eerste minister van de deelstaat Rijnland-Palts, reageert geschokt. “Deze misdaad is afschuwelijk. We zijn zeer ontdaan dat twee jonge mensen hun leven verloren hebben tijdens de uitoefening van hun functie. Onze gedachten gaan uit naar de nabestaanden”, klinkt het. Als teken van rouw hangen de vlaggen in de deelstaat halfstok.

Twee kinderen van amper 11 jaar verdacht van brandstichting in Luikse school

Dodelijk ongeval op bedrijventerrein Deventer: man overreden door shovel