in

Man (57) die allereerste getransplanteerd varkenshart kreeg, is twee maanden later overleden

De 57-jarige man die twee maanden geleden als eerste mens een hart getransplanteerd kreeg van een genetisch aangepast varken is dinsdag – twee maanden na zijn operatie – overleden, meldt het ziekenhuis in de Amerikaanse stad Baltimore, waar de transplantatie plaatsvond.

‘The New York Times’ sprak vlak na de transplantatie van een “medische primeur, die hoop biedt voor honderdduizenden patiënten met falende organen”.

Lees ook  Zo zien de lekkere zussen van Temptations Fabiola eruit

De patiënt had een ernstige hartziekte en had ermee ingestemd om bij wijze van experiment het hart van een varken te krijgen, nadat hij van verschillende wachtlijsten was verwijderd om een ​​menselijk hart te krijgen.

De toestand van de 57-jarige man was al enkele dagen aan het verslechteren, klinkt het in een mededeling. “Toen het duidelijk werd dat hij er niet meer bovenop zou komen, zijn palliatieve zorgen toegediend.”

Lees ook  Shelly Sterk is klaar voor de zomer op nieuwe bikini foto

Het is nog onduidelijk of zijn lichaam het orgaan heeft afgestoten. “Er is geen duidelijke oorzaak vastgesteld op het moment van zijn dood”, zei een woordvoerster van het ziekenhuis, het University of Maryland Medical Center.

Rottweiler aan blokken vastgebonden en in kanaal gedumpt: “Dader moet zwaar gestraft worden”

Duo uit Deventer vast voor slachten schapen, vriezers vol vlees