in

Man (36) spreekt wildplassers aan, maar wordt dan door vijf jongens mishandeld en bedreigd met vuurwapen

Een 36-jarige man uit Den Haag is mishandeld en bedreigd met een vuurwapen door een groep van vijf jongens op de Dierenselaan.

Het slachtoffer sprak twee jongens van de groep aan nadat hij hen zag wildplassen. De politie is nu op zoek naar de groep jongens die op beelden zijn vastgelegd.

De Hagenaar was op zondagavond 31 oktober vorig jaar op weg naar avondwinkel Ideaal aan de Dierenselaan in Den Haag.

Ter hoogte van de kruising met de Hulshorststraat zag hij twee mannen op straat plassen. Even daarvoor kwamen zij uit een rode Citroën, die op de nabijgelegen stoep stond geparkeerd.

Lees ook  Familie gebruikt 36 kilo aan explosieven bij gender reveal – Melding gemaakt van aardbeving

Als de 36-jarige man hun kant op kijkt, zegt één van de jongens tegen hem: ,,Wat kijk jij?’’ De man loopt naar het tweetal toe en spreekt hen aan over hun actie.

Die opmerking valt verkeerd, waarna er uit de auto een derde man tevoorschijn komt die een vuurwapen uit zijn jaszak haalt.

Het slachtoffer probeert het vuurwapen van zich af te houden waarna er ‘een worsteling’ ontstaat, meldt de politie.

,,Hij wordt door de groep, er zijn inmiddels ook een vierde en vijfde man bij gekomen, meerdere keren op zijn hoofd en nek geslagen en krijgt schoppen”, zegt de politie in opsporingsprogramma Team West.

Lees ook  Meisje verslaafd aan haar eten – Maag doorgescheurd

”De politie hoopt dat ze worden herkend, mogelijk in combinatie met de Citroën.”
– Politie Den Haag

Als de Hagenaar probeert te vluchten, valt hij op de grond. Ook daarna krijgt hij enkele schoppen. Als de man de avondwinkel in weet te vluchten, vertrekt de groep pas.

,,De politie hoopt dat ze worden herkend, mogelijk in combinatie met de Citroën. Het kenteken daarvan is bekend bij de politie en is onderdeel van het onderzoek”, aldus de politie.

Wie één van de verdachten herkent, wordt verzocht contact op te nemen met de opsporingstiplijn 0800-6070 of met Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Bloedmooi buurmeisje toont ons haar doorkijklingerie (foto’s)

Ouders zamelen geld in voor speciale grafsteen na zelfmoord dochter (13): ‘Ze was een lief en integer kind’