in

Man (20) wurgt Amerikaanse vlogger op Leidseplein tijdens livestream, slachtoffer bewusteloos

Een 35-jarige man was afgelopen weekend aan het werk als vlogger op het Amsterdamse Leidseplein, toen een voor hem onbekende man plotseling zijn keel dichtkneep. Hij raakte hierdoor buiten bewustzijn. De politie heeft een 20-jarige verdachte kunnen identificeren.

Het incident gebeurde in de nacht van zaterdag op zondag. Het slachtoffer, een Amerikaanse man die al jaren in Nederland woont, was live aan het vloggen voor Twitch op het Leidseplein, toen hij door iemand werd benaderd.

De beelden, die worden gedeeld op social media, laten zien hoe de verdachte eerst een arm om zijn schouder slaat en vervolgens zegt: ,,I’m gonna kill this motherfucker.”

Lees ook  Drama in Deventer: persoon springt op klaarlichte dag van 54 meter hoog kantoorpand naast station

Vervolgens knijpt hij de keel van de Amerikaan dicht, die meermaals tevergeefs vraagt hem los te laten.

Het slachtoffer raakte buiten bewustzijn, maar kwam later weer bij. Hij heeft zondag aangifte gedaan. ,,Deze jongen wist precies wat hij deed.

Veel van mijn kijkers hebben de beelden gezien en wijzen erop dat hij meteen mijn luchttoevoer wist dicht te knijpen”, aldus het slachtoffer in een reactie aan Metro.

Lees ook  ‘Kabinet vroeg Mojo om geen dance-evenementen te organiseren’

De vlogger geeft aan nog wat lichte klachten te hebben, maar pakt zijn werk gewoon weer op. ,,Ik laat me niet uit het veld slaan.”

Signalement
Omstanders hielpen hem na het incident overeind en gaven hem ook zijn bril terug. De politie onderzoekt de zaak en heeft inmiddels een verdachte in het vizier.

Beelden van het incident zijn te zien op het Twitch-kanaal van het slachtoffer. Let op, deze kunnen schokkend zijn.

“We zijn allemaal diep geschokt”: Jongen (15) brengt familie om en blijft dagenlang videogames spelen

Bridget Maasland deelt ervaringen grensoverschrijdend gedrag: ‘Voor het leven getekend’