in

Loodgieter Niels pakt foutparkeerder zelf aan: ‘Ik was het helemaal beu!’

Loodgieter Niels van Baalen uit De Lier gaat viral met een video waarin hij een foutgeparkeerde auto zélf verplaatst met een sleepkabel. Regelmatig parkeren er auto’s voor het rolluik van zijn opslag en nu was hij het helemaal zat. “Ik ga toch niet elke keer lopen leuren van wie die auto’s zijn?”

“Alle bedrijven om me heen zitten met hetzelfde probleem”, vertelt Van Baalen aan Hart van Nederland. “We zitten op een besloten terrein, waar iedereen een eigen parkeerplaats heeft. Maar er is veel bedrijvigheid in de omgeving. Er zit een tegelboer en een bedrijf waar je sportauto’s kunt huren. Daar komen allemaal klanten op af, die ergens willen parkeren.”

Van Baalen heeft er best begrip voor dat die klanten soms op zijn parkeerplekken gaan staan: “Ik ben echt de moeilijkste niet. Maar als ik aankom met een bus vol spullen die ik kwijt moet en ik kan er niet bij omdat iemand voor m’n roldeur geparkeerd heeft: dan ben ik het beu. Ik ga toch niet elke keer in de kou overal leuren van wie die auto nou weer is?”

Lees ook  Vrouw (18) was net haar ouders verloren en zag E. (57) als een vader, tot hij opeens zijn geslachtsdeel liet zien

Reacties uit het hele land
En dus besloot de loodgieter de auto dit keer zelf te verplaatsen met een sleepkabel. De beelden van de operatie deelde hij, mét een verhaal over zijn frustratie, op Facebook. En toen ging het hard: het filmpje werd verspreid op social media en kwam op sites als Dumpert. “Dat had ik niet zien aankomen”, zegt Van Baalen. “Ik krijg reacties uit het hele land. Iemand schreef zelfs als recensie dat als -ie dichter bij me had gewoond, hij me meteen had aangenomen als zijn loodgieter. Door m’n actie! Het is kennelijk een goeie reclamestunt.”

Lees ook  Drama op Veluwemeer: Vader en dochter (5) verdronken - moeder kritiek

De chauffeur van de weggesleepte auto heeft Van Baalen overigens nooit gesproken: “Ik heb wel op de bewakingscamera gezien dat hij aan kwam lopen om zijn auto weer op te halen. Toen keek -ie wel even van: stond m’n auto niet anders geparkeerd? Maar daarna reed hij ook gewoon weer weg. Ik heb er niks meer over gehoord.”

Hulpdiensten rukken uit voor ‘babylijkje’ in Brabantse rivier

Politie pikt bromscooter van de snelweg: ‘Ik moet naar werk, ben weer te laat !’