in

‘Likbaar’ tv-scherm dat je kunt proeven in Japan ontwikkeld

Uit Japan komt een nogal opmerkelijke uitvinding: een ‘likbaar’ tv-scherm dat smaken kan nabootsen, meldt Reuters.

Een Japanse wetenschapper heeft de zogenaamde Taste-the-TV uitgevonden. Tien verschillende smaken worden door spuitbussen op een ‘hygiënische filter’ geplaatst. Daarna kan de kijker naar hartenlust de smaken proeven.

Volgens professor Homei Miyashita van de Meiji University kan het scherm bijvoorbeeld worden gebruikt om koks of sommeliers op afstand op te leiden.

Lees ook  Meisje (11) bevallen van zoon. De vader is haar 14-jarige broer

Mocht het prototype op de markt worden gebracht, dan schat Miyashita dat de tv rond de 770 euro zal kosten. Journalisten kregen een demonstratie van een studente, Yuki Hou. Ze vroeg om chocolade, waarna ze het scherm likte. “Het is net zoals melkchocolade,” was het oordeel.

Aan Reuters vertelde hij: “Het doel is om het voor mensen mogelijk te maken om iets te ervaren zoals eten in een restaurant aan de andere kant van de wereld, zelfs als je thuis bent.”

Lees ook  Durf jij te kijken? Deze man heeft 20 jaar zijn tanden niet gepoetst en het is heel vies

Naar verluidt is de professor in gesprek met fabrikanten over mogelijke andere toepassingen voor de technologie, zoals het toevoegen van smaken aan brood.

Miyashita gelooft dat dit soort technologie mensen beter kan verbinden met de buitenwereld, zeker ten tijde van de coronapandemie. Op sociale media zette men hier echter wel vraagtekens bij.

Man met 102.000 euro in jaszakken aangehouden op Schiphol

Rutte en Duitse collega: Ga niet de grens over om te winkelen