in

Lichaam aangespoeld op strand Terschelling: mogelijk sinds donderdag vermiste zwemmer

Woensdagochtend is een lichaam aangespoeld op het strand van Terschelling. De politie vermoedt dat het gaat om het lichaam van een man die donderdagavond tijdens het zwemmen in zee verdween en sindsdien wordt vermist.

Er werd vorige week donderdag massaal gezocht naar de zwemmer. Volgens de Leeuwarder Courant zou het gaan om een dertiger, zijn vriendin sloeg alarm nadat ze alleen het water uitkwam.

Reddingsboot kapseisde
Reddingsboten van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM), een vliegtuig van de kustwacht en een helikopter zochten donderdag naar hem.

Lees ook  Documentaire over zelfgekozen dood van Maryana uit Boven-Hardinxveld dinsdagavond op tv

Op het strand waren de hulpdiensten aanwezig. Ook vrijdag is er tevergeefs gezocht.

Tussen Ameland en Terschelling sloeg een reddingsboot van de KNRM donderdag om door de hoge golven.

Drie opvarenden raakten toen te water en moesten gered worden door een helikopter. De vier redders maakten het goed, liet de KNRM weten.

De identiteit van de dode moet nog worden vastgesteld. Dat gebeurt op het vasteland, waar het lichaam nu heen wordt gebracht. Daar wordt ook de doodsoorzaak onderzocht.

Lees ook  Moeder en kind halsoverkop naar safehouse om ‘boze en verdrietige’ vader: ‘Willen jullie dat ik hen vermoord?’

Multimiljonair
Vorige week spoelde nog het lichaam van een 81-jarige man aan op Terschelling. Het bleek om de Duitse multimiljonair en ex-politicus Kai Wünsche te gaan.

De ondernemer was passagier op een cruiseschip en sloeg overboord toen het schip bij Texel voer.

Hoe de man precies overboord kon slaan, is volgens een woordvoerster van de politie niet duidelijk geworden. Het onderzoek is afgerond.

Royce de Vries: ‘Ik heb het shirt van Nicky Verstappen naar het ziekenhuis gebracht’

Vader sleept zoon (19) mee naar bureau na drugsvondst