in ,

Laat ze maar poetsen: Mannen die schoonmaken leven langer!

Heb jij een mannelijke partner? Dan kan jij nu jouw hart ophalen: want mannen die schoonmaken leven langer! Dit blijkt uit een wetenschappelijk onderzoek. Geen smoesjes meer en poetsen maar!

Het Health Research Institute van de McMaster University en de Hamilton Health Sciences bestudeerden in hun onderzoek 130.000 mensen uit 17 landen.

Een behoorlijk representatief aantal, dus dit moet wel kloppen. Uit het onderzoeken komen resultaten die heel interessant zijn!

Lees ook  Met deze Frikandellen-Kruiden laat je álles naar Frikandel smaken!

Is dit slecht of goed nieuws voor mannen?
Uit het onderzoek bleek dat 28% van de mannen die elke dag een half uur bezig zijn met het huishouden minder kans hebben om op jonge leeftijd te overlijden.

Daarnaast is er nog een leuke bijkomstigheid. De kans op hartproblemen neemt ook met 20% af, dus dat is goed om te weten!

Feit
Nu.nl heeft dit “gefact-checked” en zij geven zelfs aan dat dit onderzoek klopt. Een kleine kanttekening is dat de mannen niet eerder overlijden omdat ze meer bewegen en bezig zijn met hygiëne. Logisch dus!

Lees ook  Marieke (37) versleet tien werkgevers in 15 jaar tijd: ‘Ik ga weg als ik het niet leuk vind’

Dus geen smoesjes meer!
Dames met een mannelijke partner: schuif dit onderzoek onder de neus van jouw partner, een dweil in de hand en in de andere hand een schoonmaakdoekje. Aan de slag!

Ouders verwaarloosde kinderen schuldig maar krijgen geen straf, kinderen leefden tussen hondenpoep

Koppel tachtigers dood aangetroffen in gerenoveerde hoeve