in

Kuipers overweegt nieuwe harde coronamaatregelen

Ondanks het feit dat het kabinet zich eerder optimistisch uitliet over de recente corona-ontwikkelingen, sluit gezondheidsminister Kuipers nieuwe harde maatregelen niet uit.

De minister wil dat het juridisch mogelijk blijft om snel in te grijpen wanneer de situatie weer uit de hand dreigt te lopen.

Dat staat te lezen in een brief die Kuipers aan de Tweede Kamer richtte. Vrijdag stelt het kabinet de langetermijnstrategie tegen corona voor.

Lees ook  Stadionverbod en flinke boete voor Amin (13)

De bedoeling is om de verantwoordelijkheid meer bij de samenleving en de burgers te leggen, en in mindere mate bij de overheid.

Kuipers wil de samenleving zoveel mogelijk openhouden. Het beleid moet voorspelbaar zijn, zodat burgers en bedrijven weten waaraan ze zich kunnen verwachten.

Nieuwe maatregelen
Toch zijn er scenario’s denkbaar waarin opnieuw harde maatregelen nodig zijn. Het slechtste scenario is dan wanneer het aantal griepbesmettingen en coronabesmettingen gelijktijdig oploopt, of een nieuwe zorgwekkende variant van het virus.

Lees ook  Man en vrouw aangehouden voor seksueel misbruik van 7 jonge meisjes

Het kabinet moet dan de juridische mogelijkheid hebben om in te grijpen. Daarvoor liggen er drie opties op tafel: een vijfde verlenging van de coronawet, een overbruggingswet tot de wijziging van de Wet publieke gezondheid of werken met spoedwetten. De komende tijd volgt er overleg over wat de beste optie is.

Deze foto’s van onze vrijgezelle Bridget Maasland in bikini wil je gezien hebben vandaag

Kleine André smeekt dat mama en papa weer bij elkaar zijn