in

Kroegbaas Koos werd tien jaar geleden doodgestoken, maar de dader is nog altijd niet gepakt

Tien jaar geleden werd kroegbaas Koos Engel doodgestoken, pal voor de deur van zijn eigen café in Tuitjenhorn.

De familie worstelt na al die jaren nog steeds met vragen over zijn overlijden, want de dader is nog altijd niet gepakt. “Ik wil zo graag rust”, zegt zijn zus Rosan woensdag tegen Hart van Nederland.

Het fatale incident vindt plaats in de nacht van vrijdag op zaterdag 21 januari 2012. De toen 43-jarige Koos ziet dat er voor zijn café in het Noord-Hollandse plaatje Tuitjenhorn een ruzie gaande is, die hij vervolgens probeert te sussen.

“Hij liep daarnaartoe van: ‘Jongens, volgende week wil je weer een biertje halen. Geen herrie maken, anders komt de politie'”, vertelt Rosan.

Lees ook  Studies beweren dat mannen pas na hun 54e levensjaar volwassen worden!

Het is een goede daad die Koos met de dood moet bekopen. Hij wordt neergestoken en overlijdt diezelfde nacht in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Nu, tien jaar later, is de dader nog steeds niet gepakt. Tot groot verdriet van Rosan. “Ik had zo gehoopt dat mijn moeder, die in 2019 is overleden, nog mee kon maken dat de dader bij de rechtbank stond en dat-ie veroordeeld werd. Want dat is eigenlijk wat we willen.”

Plek des onheils
De kroeg van Koos, Los Amiguitos, is inmiddels vrijwel onherkenbaar veranderd. Dat blijkt als Rosan voor het eerst in tijden terugkomt op de plek des onheils, daar op de Dorpsstraat in Tuitjenhorn.

Lees ook  Man duwt vrouw (20) in Wilp van fiets en bedreigt haar met wapen, politie zoekt getuigen

“Het is heel gek. Ik kom hier wekelijk nooit meer, maar het ziet er heel anders uit. Dat is wel fijn, want dan is het niet meer van hem.”

Het enige herkenningspunt van het horrorscenario dat zich daar voltrok, is de tegel van het lieveheersbeestje.

Het teken tegen zinloos geweld. Het is voor de familie van Koos slechts een onnodig aandenken aan een vreselijk incident, waarover nog altijd veel onbeantwoorde vragen zijn.

“Ik heb met zijn dood om leren gaan. Alleen dat stukje verdriet over het waarom en hoe…laat ons dat laatste stukje ook verwerken. Want zolang wij niet weten wie het heeft gedaan, kunnen wij niet verder”, besluit Rosan.

Meerdere katten mishandeld in Zevenbergschen Hoek: één dier aan verwondingen overleden

Bejaarde vrouw met geweld overvallen en vastgebonden door ‘pakketbezorger’