in

Kringloopwinkel Ruurlo toch open, krijgt boete van 5000 euro

Het zijn toch wel een beetje hele rare tijden. Zo zijn alle niet essentiële winkels in Nederland gewoon dicht. Even gezellig een hapje eten in een restaurant kan niet, evenmin als naar de kapper gaan. Wel mag je naar het buitenland en ondernemers in Duitsland en Belgie varen daar heel erg goed bij. En zijn zelfs succesverhalen van Belgische ondernemers die in een aantal weken dat Nederland nu in lockdown is, hun hele jaar 2021 hebben goed gemaakt.

Begrijpelijk dus dat bij winkeliers waar het water al aan de lippen staat, ze tegengas willen geven en toch hun winkel opengooien. De eigenaren van kringloopwinkel Warm in Ruurlo hadden aangekondigd dat ze open zouden gaan en kregen daarom bezoek van de handhavers van de gemeente Berkelland en de politie.

Lees ook  Wauw: Sylvana IJsselmuiden was verreweg de mooiste onderdaan deze Koningsdag

Er ontstond ter plekke een felle discussie tussen de eigenaren van de kringloop en de politie, omdat de agent in kwestie zijn legitimatie niet wilde laten zien. De discussie is ook vastgelegd en in die beelden is ook te zien dat een buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) meedeelt dat de kringloopwinkel een boete (dwangsom) van 5.000 euro ontvangt van de gemeente Berkelland, voor het overtreden van de coronaregels.

Kringloopwinkel was al gewaarschuwd
Deze beelden gaan natuurlijk rond zonder verder begeleidend schrijven en voorzien van teksten als dictatuur en politiestaat. Voor de gemeente Berkelland, waar Ruurlo onder valt, is de maat rondom de kringloopwinkel vol.

Lees ook  Politie vindt crimineel nadat luide scheet zijn schuilplaats verraadt

Ongeveer een jaar geleden is de winkel ook al open gegaan zonder toestemming en dat kwam de eigenaren op een vooraankondiging van een dwangsom te staan. Ook zou er donderdag en vrijdagochtend nog contact zijn geweest met de kringloopwinkel en zijn er meerdere waarschuwingen uitgedeeld. Daarom dat de kringloopwinkel de dwangsom nu ook definitief ontvangt. En als de agent zijn legitimatie had laten zien, dan had dat geen zoden aan de zijn gezet voor deze dwangsom.

Vrouw gebeten door belager die er met haar telefoon vandoor gaat

Schotse dokter zegt dat kipnuggets ‘medisch wondermiddel’ zijn