in

Koppel trouwt 4 keer in 37 dagen om te profiteren van betaald verlof

Het is een fijn gevoel om op vakantie te kunnen gaan. We zijn echter tijdsgebonden, er moet per slot van rekening brood op de plank komen.

Dit echtpaar uit Taiwan dacht daar de perfecte oplossing voor te hebben gevonden: meerdere keren trouwen en scheiden om meer betaald verlof te krijgen ….

Het is een opmerkelijk idee, maar lang duurde hun plannetje niet. Nadat ze ontmaskerd werden, ging hun verhaal viraal. Onder andere de NY Times legt uit hoe de gebeurtenissen zich ontvouwden.

Op 6 april 2020 trouwde de man, een bankmedewerker in Taipei, met zijn vrouw. Volgens de geldende wet had hij daarom recht op 8 dagen doorbetaald verlof.

Lees ook  Man (42) aangehouden voor aan randing van meisjes in Hoorn

Op 16 april scheidde hij van zijn vrouw en ze hertrouwden op 17 april, waarna hij op 28 en 29 april het kunstje herhaalde.

Na een laatste scheiding op 11 mei, gaf het koppel elkaar op 12 mei voor de vierde keer het jawoord! Uiteindelijk betekende dit een maand lang doorbetaald verlof.

Maar al snel had zijn werkgever door dat hier iets niet klopte en weigerde ze het verlof toe te kennen toen hij voor het eerst hertrouwde.

Lees ook  Moeder brengt zoontje Niels regelmatig naar pr*stituee: "Ik heb de beste moeder ter wereld"

De man besloot daarop een klacht in te dienen. Volgens hem hield zijn werkgever zich niet aan de regels omtrent doorbetaald verlof.

Het verhaal eindigde daar niet, want de lokale instanties openden een onderzoek. Ze stelden vast dat de man inderdaad niet te goeder trouw had gehandeld, maar dat de bank desondanks de arbeidswet had overtreden. De werknemer kreeg een vergoeding van 20.000 NT$ (ruim 500 euro).

Sindsdien is er in de lokale media veel ophef over de tekortkomingen van deze arbeidswet, maar ook over het gedrag van dit koppel dat hiervan misbruik maakte.

Vrouw haalt lijm en oogdruppels door elkaar en lijmt oog dicht

WOW: Dit is hoe de ex-vriendin van Willem-Alexander er tegenwoordig uit ziet