in

Kindje valt in ondergrondse container, redder moet zelf gered worden

In Zoetermeer is vrijdagmiddag een jongetje in een ondergrondse vuilcontainer gevallen.

Een reddingspoging van een omstander ging helemaal fout: ook hij kwam vast te zitten in de afvalbak en moest zélf gered worden door de brandweer.

Het kind viel rond 15.00 uur in de container naast basisschool De Vijverburgh. Hoe hij helemaal naar beneden kon vallen is nog onduidelijk.

Lees ook  Moeder en kind halsoverkop naar safehouse om ‘boze en verdrietige’ vader: ‘Willen jullie dat ik hen vermoord?’

Een oplettende omstander zag het ongeluk gebeuren en schoot het jongetje te hulp. Het lukte de man echter niet om hem uit de afvalbak te krijgen.

Vuilcontainer opengebroken
Sterker nog: de man kwam tijdens zijn reddingspoging zelf vast te zitten. Inmiddels was de brandweer gealarmeerd om de twee uit hun benarde positie te bevrijden.

Lees ook  Grote zorgen bij experts: aantal coronagevallen blijft ongeremd stijgen, ook meer opnames en doden

Dat was nog geen gemakkelijke opgave, want de man zat flink bekneld. Uiteindelijk moest de container deels worden opengebroken om de redder vrij te krijgen.

Niet veel later kon de brandweer onder luid applaus van omstanders het jongetje weer naar boven trekken en herenigen met zijn moeder. Het kind is ter plekke behandeld door ambulancepersoneel, de man bleef ongedeerd.

Asielzoekers bekogelen agenten met stenen na vechtpartij bij overvolle opvang, vijf arrestaties

Dronken vrouw rijdt met kapotte voorruit over snelweg