in

Kindercoach Jeffrey van den D. stak ex-vriendin Clarinda voor ogen eigen dochter dood

De 31-jarige Jeffrey van den D. die afgelopen woensdag zijn 34-jarige ex-vriendin Clarinda van den Bersselaar doodstak in het bijzijn van hen 1-jarige dochter was werkzaam als kindercoach en onderwijzer. De doodgestoken vrouw werkte voor de Raad voor de Kinderbescherming.

Clarinda van den Bersselaar
Clarinda van den Bersselaar was in de ochtend van 8 september op bezoek bij haar ouders in Den Bosch samen met haar 1-jarige dochter.

De aangehouden verdachte, Jeffrey van den D. is de vader van het meisje. De twee hadden een turbulente relatie waarbij hij de vrouw al eerder zou hebben mishandeld.

Om die reden wilde zij de relatie met de man verbreken. Clarinda van den Bersselaar was woonachtig in Utrecht.

Lees ook  Verdachte kruisboogdrama Almelo herinnert zich niets van fatale dag: ‘Het is een groot zwart gat’

Ze was eerst werkzaam als gezinscoach bij Jeugdbescherming. De laatste jaren was ze werkzaam als raadsonderzoeker bij de Raad voor de Kinderbescherming.

Jeffrey van den D.
Ook de aangehouden Jeffrey van den D. was werkzaam met kinderen. Voor zijn eigen praktijk Kid’s Wisdom in Utrecht werkte hij als kindercoach en huiswerkbegeleider.

“Vanuit liefde voor het onderwijs en liefde voor kinderen heb ik besloten deze praktijk op te zetten met als doel kinderen in hun ontwikkeling te ondersteunen en te helpen”, aldus Jeffrey van den D. op zijn website.

Daarnaast was hij onderwijzer bij basisschool de Beurthonk in Odijk. In een video is te zien hoe hij via een “ludieke actie” bij de school aan de slag kon.

Lees ook  Man valt moeder en dochter uit Almelo in Nijverdal uit niets aan: ‘In psychose’

Via een video gingen kinderen uit groep 7 en 8 op zoek naar een nieuwe leraar. Zijn beroep kon echter niet voorkomen dat hij de moeder van zijn 1-jarige dochter voor de ogen van het meisje neerstak. Onder de naam JDoesIt heeft hij tevens enkele nummers opgenomen en uitgebracht als muzikant.

Voorarrest
Vandaag heeft de rechter-commissaris beslist dat zijn voorarrest met 14 dagen zal worden verlengd. Het openbaar ministerie gaat er van uit dat relatieproblemen de oorzaak was van de steekpartij. Jeffrey van den D. is de enige verdachte in deze zaak.

Automobilist racet met meer dan 260 kilometer per uur over de A76 om te plassen

Steven S. (29) opende acht bankrekeningen voor fraudeurs en beroofde zelfs zijn eigen moeder