in ,

Ken jij iemand die een toiletbezoek graag als een momentje van rust gebruikt? Niet verstandig!

Wij vertellen je waarom dit niet verstandig is. Gebruik jij een toiletbezoek graag als een momentje van rust? Je bent niet de enige.

Menigeen vindt het heerlijk om een tijdschrift te lezen, door Facebook of Instagram te scrollen of een video te bekijken.

Helaas is dit niet heel verstandig. Uit onderzoek blijkt namelijk dat je niet meer dan een kwartier per bezoek op het toilet mag zitten. Waarom niet? Wij leggen het uit.

Onderzoek
Psychiater Gregory Thorkelson van de afdeling gastro-enterologie, hepatologie en voeding van de University of Pittsburg zegt dat poepen geen lange bezigheid mag zijn.

Lees ook  Volgens slaaponderzoek ligt de chagrijnige persoon in de relatie rechts

Ook is hij van mening dat je alleen op de troon plaats zou mogen nemen als je aandrang voelt.

Als dit niet het geval is loop je namelijk de kans op aambeien door het onnodige persen. En dat staat niet bepaald op je wensenlijstje, toch?

‘Poepmodus’
Daarnaast kan een tijdschrift lezen of door je Instagram- of Facebook-feed scrollen je uit je zogeheten ‘poepmodus’ halen.

Dokter Thorkelson: “De darmperistaltiek – voortstuwende, ritmische samentrekkingen die je stoelgang door je darmen duwen – zorgt voor aandrang.

Als je stoelgang eenmaal het rectum heeft bereikt, voel je de aandrang om te gaan.” Als je geen aandrang hebt, kun je het omgekeerde effect bereiken, waardoor het een stuk moeilijker wordt om naar de wc te gaan.

Lees ook  Hélène Hendriks krijgt ’stevige bedreigingen’ vanwege link met VI

“Je darmen trekken wat vocht uit je stoelgang, wat bij kan dragen aan constipatie”, voegt hij toe.

Opnieuw proberen
Constipatie is geen pretje. Daarom kun je beter van het toilet af gaan en iets anders gaan doen. Als je na een tijdje weer aandrang voelt, meestal na een paar uur, kun je het weer opnieuw proberen. Ja, je kunt het maar beter weten hè.

Jongeren gebruiken superlijm om lippen op te spuiten, beelden

Zien: De vriendin van Kalvijn trekt grote ogen met dit doorzichtig badpak!