in

Kat neergeschoten in Rozenburg en sterft aan verwondingen

Een rustig middagje om in de Vogelwijk in Rozenburg is een kat zondag fataal geworden. Het dier werd neergeschoten en stierf later aan zijn verwondingen, schrijft de politie op Facebook bij een foto van het arme dier.

‘Dierendag is nog maar net voorbij’, valt te lezen in het politiebericht. ‘Je geeft je huisdier nog meer snoepjes, knuffels, kusjes en heel veel liefde.

Totdat je je geliefde kat gewond aantreft in de tuin. Je schrikt en ziet vervolgens dat je geliefde kat neer is geschoten.’ Het huisdier werd nog naar de dierenarts gebracht, maar de hulp mocht helaas niet baten.

Lees ook  Dierenbeulen amputeren 4 poten van puppy en laten hem achter in bos

De politie roept daarom getuigen die die bewuste middag rond 14.30 uur misschien iets verdachts hebben gezien of gehoord op om zich te melden.

Ook mensen die mogelijk meer weten over wie de fatale dierenmishandeling op zijn of haar geweten heeft worden dringend verzocht contact op te nemen.

‘Kat sleepte zichzelf’
Een bekende van het baasje schrijft in een reactie op Facebook dat hij in de tuin bezig was toen de zwaargewonde kat zichzelf de tuin binnen sleepte.

Lees ook  Dierenambulance dringt aan op stop verkoop lijmplanken: ‘Geen benul van pijnlijke dood’

“Met foto zagen ze kogel in het beestje… Ze hebben hem laten slapen”, treurt de Rozenburger.

De gruwelijke daad schokt de volgers op Facebook ontzettend, zo blijkt uit de woedende reacties onder het bericht.

“Hier heb je toch geen woorden voor. Hoop dat de beul gepakt wordt. Te triest om te zien”, schrijft iemand. “De dader moet maar stikken in zijn volgende hap vreten”, vindt een ander.

Twee keer 30 jaar celstraf voor moord op advocaat Derk Wiersum

Kabinet: Er komen nog meer Afganen naar Nederland