in

‘Kabinet vroeg Mojo om geen dance-evenementen te organiseren’

Demissionair vicepremier Hugo de Jonge heeft gisteren aan festivalorganisator Mojo gevraagd om voorlopig geen dance-evenementen meer te organiseren, ook al konden ze dat juridisch niet afdwingen. Dat zei directeur Ruben Brouwer gisterenavond in tv-programma Op1.

“Het was een heel bizar gesprek”, zei hij over zijn overleg met De Jonge. “Aan de ene kant omdat het kabinet op geen enkele manier kan uitleggen waarom we ons moeten houden aan een maximum van 75 procent van de bezoekers. Wij hebben daar tegenover een heel onderzoeksrapport, geschreven door OMT-wetenschappers, waaruit blijkt dat het helemaal niets uitmaakt of je nou 75 of 100 procent van het aantal bezoekers toelaat.” Dat maakt echter wel het verschil tussen een winstgevende en een verlieslatende tournee, aldus Brouwer.

Lees ook  Winkel vol namaak merkkleding ontdekt in kapsalon: 'En zo slecht!'

Brouwer: “Daarnaast bleek tijdens het gesprek dat ze ons wilden vragen om liever geen dance-evenementen te organiseren, ook niet op driekwart van de capaciteit en als ze afgelopen zijn voor middernacht. Er werd ons eigenlijk vriendelijk verzocht om het dansen te verbieden. Ze kregen dat juridisch niet voor elkaar, om onderscheid te maken tussen een concert en iets met een dj, dus hebben ze aan ons gevraagd: laten we daar nou een afspraak over maken, en dat dansen nog even verbieden.”

Lees ook  Gevaarlijke tijgermug opgedoken op vijf plekken door heel Nederland

63-jarige vrouw beroofd door meerdere jongens

Brandstichter slaat toe in Ede: 20 auto’s beschadigd door branden