in

Jongetje (11) staande gehouden als hij brommobiel bestuurt om dronken vader naar huis te brengen

Als ouder ben je verantwoordelijk voor het welzijn van een kind. Het is niet makkelijk als ouders problemen hebben met verslavingen. Kinderen moeten dan vaak veel te snel volwassen worden en krijgen te maken met situaties die ze niet helemaal kunnen begrijpen.

Begin deze maand nam een vader in Picardië (Frankrijk) een hele slechte beslissing en greep de politie in. Hopelijk is dit het begin van een nieuwe start voor het kind.

Lees ook  Na*kte en schreeuwende man schopt stennis in Gouda

Agenten in Abbeville, in de Somme, hielden midden in de nacht een voertuig aan tijdens een reeks routine wegcontroles. De auto, zonder verzekering, werd bestuurd door een 11-jarig kind. Naast hem zat zijn vader (32), compleet dronken op de passagiersstoel.

Hij had zijn zoontje gevraagd het stuur over te nemen om hem naar huis te brengen. De nationale politie van de Somme zei dat de man zal worden vervolgd.

Lees ook  De meeste mensen hebben het helaas fout: Hoeveel mensen gingen er picknicken?

Brommobielen zijn geen speelgoed! In Frankrijk mogen deze pas vanaf 14 jaar (onder bepaalde voorwaarden) worden bestuurd. In Nederland is dat vanaf 16 jaar en alleen met een bromfietsrijbewijs.

Dokters merken dat navelstreng zes keer om nekje van pasgeboren baby zit

Tiener lijdt aan ernstige acne als gevolg van stress en krijgt te maken met wrede pesterijen