in

Jongen (17) zit vast in kinderschommel, brandweer schiet te hulp

“Ik pas er wel in”, dacht de 17-jarige Damian toen hij zich in een speeltuin in Vught in een schommel liet glijden. “Toch niet.” Een understatement, want de brandweer moest er, gewapend met volle gereedschapskist, aan te pas komen om de jongen uit zijn benarde positie te bevrijden.

Damian chillt bijna dagelijks met een collega van hem. Het is de collega die zondagavond oppert om in de schommel te klimmen, maar hij komt er snel op terug. Waarop Damian besluit het er wel op te wagen. Erin ging makkelijk, maar er weer uit komen, bleek een lastiger verhaal. De 17-jarige belt zijn moeder, die hem zegt dat hij de brandweer moet bellen.

Lees ook  Johan Derksen bekent verkrachting van bewusteloze vrouw met kaars

Speeltoestel uit elkaar
De melding komt even voor tien uur binnen, waarna brandweerlieden direct uitrijden om de 17-jarige te bevrijden uit de schommel. Eenmaal ter plaatse blijkt dat ze het speeltoestel voor een groot deel uit elkaar moeten sleutelen om Damian weer op vrije voeten te kunnen stellen. Als de jongen eenmaal uitgeschommeld is, sleutelen ze hem weer in elkaar.

Lees ook  ’Vrouw (72) laat man twee dagen bewusteloos in keuken liggen voordat ze hulpdiensten belt’

Damian vindt het allemaal wel lachen, zegt hij. Gewond is hij ook niet, al heeft hij wel pijn ervaren. “Tussen mijn benen, netjes gezegd. Maar het was een leuke avond.”

Zanger en componist Henny Vrienten (73) overleden

Spacecake wordt drie Chinezen in Almere teveel, man geboeid naar het ziekenhuis