in

Jongen (17) wordt urenlang vastgehouden in kelderbox in Eindhoven en beroofd

Twee jongens van 15 en één van 16 uit Eindhoven zijn opgepakt omdat ze een jongen van 17 urenlang vasthielden in een kelderbox. Ook beroofden ze hem.

Het slachtoffer fietste op 11 december tegen middernacht van zijn werk toen hij door de drie verdachten werd tegengehouden en gedwongen een kelderbox van een flat aan de Echternachlaan in te gaan. Daar moest hij zijn kleding afgeven en geld overmaken.

Lees ook  Groep van drie kinderen schopt 10-jarige tegen het hoofd, terwijl hij weerloos op de grond ligt

Geld overgemaakt naar verdachten
Ook moest zijn moeder geld overmaken naar de verdachten, zogenaamd voor een taxi. Verder werden zijn smartphone, pinpas en ID-kaart gestolen.

De jongeren gingen met de pas pinnen en bestelden op naam van het slachtoffer kleding die werd afgeleverd bij een afhaalpunt in Eindhoven.

Bij het ophalen van de kleding gebruikten de verdachten de ID-kaart van het slachtoffer. Uiteindelijk wist de beroofde jongen rond 04.30 uur te vluchten.

Lees ook  Kindercoach Jeffrey van den D. stak ex-vriendin Clarinda voor ogen eigen dochter dood

De drie verdachten zijn anderhalve maand na de beroving aangehouden door de politie.

Na deze vrijheidsberoving zou de 16-jarige verdachte zich volgens de politie ook schuldig hebben gemaakt aan een beroving in Helmond. Alle drie de verdachten zitten op dit moment vast.

Vrouw met geweld uit auto gesleurd tijdens bizarre verkeersruzie in Zwolle

Onderzoek toont aan: 1 op de 5 mannen geniet meer van auto dan van partner