in

Jongen (17) uit het niets bewusteloos geslagen op Museumplein in Amsterdam

Een zeventienjarige jongen is zaterdagavond laat op het Museumplein in Amsterdam zwaar mishandeld door een grote groep jongeren. Hij werd zo hard geschopt en geslagen dat hij bewusteloos raakte. De politie is hard op zoek naar getuigen van de afranseling.

De jongen was zaterdag rond 23.00 uur samen met vrienden op het Museumplein ter hoogte van de helling naast het Stedelijk Museum. Volgens de politie kwam er plots een grote groep mannen op hem af die hem vrijwel meteen in elkaar sloegen en schopten. Het slachtoffer raakte bewusteloos en de daders gingen er vandoor.

Lees ook  Naakte man in gestolen auto ramt politiewagen, achtervolging op A16 en A58

De tiener kwam pas in het ziekenhuis weer bij en heeft aan zijn mishandeling flinke verwondingen aan zijn hoofd en lichaam overgehouden. Ondertussen lopen de vechtersbazen vijf dagen later nog altijd vrij rond. De politie is daarom dringend op zoek naar getuigen van de zware mishandeling.

‘Stuur filmpjes niet door’
Mensen die iets gezien hebben op het Museumplein of misschien meer weten over de daders worden dringend opgeroepen contact op te nemen via telefoonnummer 0900-8844, of anoniem via 0800-7000. De politie is ook op zoek naar foto’s en video’s. ‘Zet dit niet online, op sociale media en stuur het materiaal absoluut niet door’, roept de politie iedereen op.

Lees ook  Patricia Paay al weken in ziekenhuis met kritieke toestand

Vier jaar cel geëist voor overval op stylist Fred van Leer

Vrouw gooit gewonde pup in zee omdat ze ’geen dierenarts kan betalen’