in

Jongen (13) sterft aan overdosis, politie vindt 100 zakken fentanyl op zijn slaapkamer

Op de slaapkamer van een 13-jarige jongen uit Amerika heeft de politie zo’n honderd zakken fentanyl gevonden.

De jongen overleed eerder deze maand in Hartford (Connecticut) aan een overdosis van de synthetische drug.

In het kluisje van de tiener op school bleken nog eens veertig zakken met de drugs te liggen. De drugs waren op dezelfde wijze verpakt en gemarkeerd met een soortgelijk stempel, aldus een persbericht van de politie van Hartford.

,,We kunnen met zekerheid zeggen dat de fentanyl die de overdosis veroorzaakte, dezelfde fentanyl was die zich in de slaapkamer van de jongen bevond’’, aldus de politie.

De tiener stierf op 15 januari, twee dagen nadat hij bewusteloos op school was gevonden na een overdosis fentanyl.

Lees ook  Huilende gewonde vrouw weet niet meer wie zij is, politie staat voor een raadsel

Twee andere studenten van dezelfde leeftijd, die dezelfde drugs hadden gebruikt, kwamen er beter vanaf. Zij konden na behandeling in het ziekenhuis weer naar huis.

Tegengif
De school bleef na de fatale overdosis een week gesloten. Inmiddels gaan stemmen op om op alle scholen in Hartford een EHBO-kit met het medicijn naloxon voorhanden te hebben.

Als het tegengif snel was toegediend, had dat het leven van de jongen kunnen redden. De gemeente heeft beloofd daar nu werk van te maken.

Vanwege de jonge leeftijd van het slachtoffer ging niemand in eerste instantie echter uit van een overdosis, aldus de politie.

Lees ook  Jongetje van 2 dat zijn ouders zocht doodgevroren in Oostenrijk

De tassen met de drugs zijn gecontroleerd op vingerafdrukken en dna, maar de politie vond geen bewijs dat iemand anders dan de tiener de drugs naar school had gebracht. Er wordt nog onderzocht hoe de jongen in het bezit is gekomen van de drugs.

De moeder van de jongen heeft haar volledige medewerking aan het onderzoek verleend, zo schrijft CNN.

Volgens de autoriteiten is er geen bewijs gevonden dat suggereert dat ze afwist van de fentanyl en het drugs dealen van haar zoon. De jongen zou niet eerder zijn betrapt op drugsgebruik.

Liesje werd als 13-jarige door zeventien man verkracht: ‘Als je lawaai maakt, ben je dood’

Martina (20) al twee weken vermist, spullen gevonden op Scheveningse strand