in

Jongen (12) overleden na incident met vuurwerk, man aangehouden

HAAKSBERGEN – Een jongen van 12 jaar is vrijdag overleden door een incident met een klaphamer op de Albert Cuyplaan in Haaksbergen. Een andere jongen van 11 jaar raakte zwaargewond. De politie heeft een meerderjarige man, die de klaphamer zou hebben bediend, aangehouden. Zijn identiteit is nog niet vrijgegeven.

Het incident gebeurde rond 11.30 uur bij een woning in Haaksbergen. Een man was op straat bezig met een klaphamer. Hij sloeg daarmee op magnesiumpoeder, wat een flinke knal geeft; vergelijkbaar met carbid- of melkbusschieten. Net toen de drie jongetjes langsliepen, ging het mis.

Lees ook  Na moeder overlijdt ook kind door heftig ongeluk op N50 bij Kampen

Het 12-jarige slachtoffer werd door een traumahelikopter naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij aan zijn verwondingen is overleden. De 11-jarige jongen is met zwaar letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Het is onduidelijk hoe het met met het slachtoffer gaat. Het derde jongetje is ongedeerd.

De kinderen waren omstanders en niet zelf met vuurwerk of een klaphamer bezig, bevestigt de politie.

Lees ook  Wetenschap bewijst: Mannen zijn grote baby’s die het leven van vrouwen alleen maar moeilijker maken

Een klaphamer is overigens niet illegaal. Het is een alternatief voor carbidschieten, waardoor het niet onder de vuurwerkwetgeving valt.

Wat er precies gebeurd is en wat de oorzaak is van het ongeval, wordt momenteel onderzocht door de recherche.

Tara is verslaafd aan zwanger zijn: “Maak mij z.s.m weer zwanger!”

Jonge moeder (35) van vier komt om bij ongeval aan brug over kanaal, baby ongedeerd