in

Jonge vrouw (19) ‘verkracht, gewurgd en zes dagen opgesloten door ex-vriend uit Made in leegstaand kantoorpand’

Vanwege hun problematische relatie hadden een drugsverslaafde vrouw en Ian de W. (22) een contactverbod. Ze misten elkaar echter zo erg, dat de 19-jarige jongedame op 9 april vluchtte uit behandelingskliniek Fier en met De W. in een leegstaande kantoorruimte in Dordrecht belandde. Daar werd het slachtoffer zes dagen later door agenten hevig trillend, huilend en zwaargewond gevonden. Wat was er in die tussenliggende dagen gebeurd?

Op die vraag hoopten de rechters in Dordrecht vrijdag in de rechtszaak tegen De W. uit Made antwoord te krijgen. Hij stond daar terecht op verdenking van zware mishandeling, vrijheidsberoving en verkrachting van zijn voormalige vriendin.

Volgens De W. had hij sinds de zomer van 2020 een relatie met de jonge vrouw, die verslaafd was aan drugs als ‘miauw’ en ketamine. Nadat ze afkickte, woonde ze enige tijd met De W. bij diens vader. Later werd ze voor behandeling opgenomen bij Fier.

Op 9 april haalde De W. haar daar op, omdat ze elkaar misten, zo bleek later uit Whatsappberichten. Na twee dagen in een hotel trokken ze naar een leegstaande kantoorruimte in Dordrecht die de Brabander voor hen had gehuurd. Hij zorgde voor drugs. ,,Als ik nee zeg, wil ze toch’’, zei hij tegen rechters.

Sprong uit metershoog pand
De volgende dag ging het fout, nadat De W. in haar telefoon keek en ontdekte dat ze was vreemdgegaan. Hij zou zijn ontstoken in woede en zo hard hebben geschreeuwd dat de vrouw probeerde te vluchten. Ze kroop op de vensterbank en sprong uit het metershoge pand. ,,Ik ben naar beneden gegaan en heb haar buiten opgetild’’, zei de verdachte. ,,Ze zat onder het bloed, maar ze wilde niet naar het ziekenhuis.’’

Lees ook  Politie houdt poedelnaakte man aan na wilde achtervolging

Volgens de vrouw werd ze de dagen erna opgesloten in de kamer als De W. ging werken en moest ze haar behoefte doen op een emmer. Verder zou de Brabander haar twee keer hebben verkracht. Ook zou ze zijn overgoten met kokend water, geschopt, geslagen en in een wurggreep zijn genomen.

Zelf ontkende De W. de aantijgingen, waar hij wel bekende dat hij de vrouw in december bij zijn vader thuis had geslagen. ,,We hebben in het kantoor twee keer seks gehad, ze wilde het zelf.’’ De verwondingen weet hij allemaal aan de sprong uit het raam; volgens hem had hij de vrouw niet mishandeld.

Het NFI achtte dat ‘zeer onwaarschijnlijk’, omdat bij het slachtoffer in totaal 49 letsels waren gevonden: talloze blauwe plekken, brandwonden, een gebroken neus en vier gebroken ribben. Sommige daarvan pasten volgens deskundigen niet bij een val uit het raam.

Lees ook  Vrouw (46) en dochter (17) gedood

‘Ik heb iets doms gedaan’
Het slachtoffer wist naar eigen zeggen op 15 april te ontsnappen door te bellen met 112. Hoewel haar mobieltje door De W. was vernield, zag ze kans met een tablet kans om de politie te waarschuwen. ,,Ik heb iets doms gedaan. Ik ben teruggegaan naar mijn ex, ondanks een contactverbod. Ik ben zwaargewond. Ik ben hier al dagen en mag niet weg’’, vertelde ze agenten, nadat die de kantoorkamer hadden opengebroken. Ze vonden het meisje hevig trillend en huilend. Daarna volgde de aangifte.

Zelf was het slachtoffer niet bij de rechtszaak aanwezig, omdat ze dit volgens haar moeder niet aankon. De ouder las daarom namens haar een verklaring voor. ,,Ik ben nog nooit zo bang geweest. Ik denk dat de enige reden is dat hij mij in leven heeft gehouden, de enkelband was die hij droeg. Dan zouden ze kunnen zien waar hij was geweest’’, klonk het.

Het Openbaar Ministerie sprak van een ‘zorgelijk beeld’ van De W. die in het verleden al was veroordeeld voor mishandeling van een andere vriendin en haar zus en internetoplichting. Ze eiste vier jaar cel, een contactverbod met het slachtoffer en 30.000 euro schadevergoeding voor de jonge vrouw.

Dit is dus de reden waardoor stelletjes altijd ruzie krijgen in de IKEA

Seksverslaafde Erik eist 25 miljoen dollar schadevergoeding van website