in

Jonge vader sterft verschrikkelijk anoniem: ongeluk na het plassen op parkeerplaats in Veghel

De twee toiletcabines op de truckersparkeerplaats in Veghel staan op nog geen drie meter van het water. Wie eruit komt en drie stappen zet, valt bij de vierde stap in het water.

Er is geen hek om dat te voorkomen en de kade is een meter hoog. Dat werd een 34-jarige man uit Kirgizië dit weekend fataal.

Zeseneenhalfduizend kilometer verderop had hij een dochtertje, van vier maanden oud. De chauffeur had haar nog nooit gezien.

Het kleine meisje zal opgroeien zonder vader, want zaterdagnacht verdronk hij, in het koude water van de Nieuwe Haven in Veghel.

Volgens de politie was hij 36 jaar en ‘buitenlands’, volgens de man die op de parkeerplaats aan de Taylorweg op industrieterrein De Dubbelen in Veghel twee dagen zijn buurman was, was hij 34, en kwam hij uit Kirgizië.

,,Naast zijn dochtertje had hij nog een zoontje, van vijf jaar, of zes, dat weet ik niet meer. Jong in ieder geval.”

Het parkeerterrein voor truckers op De Dubbelen is niet groot: vijftien trucks kunnen er staan. De voorzieningen zijn karig: twee cabines met een wc, en een container.

Er staat een lantaarnpaal, maar volgens de truckers is het er donker. Ze staan er soms een paar dagen, tussen twee ritten.

Een rugzak en een rolkoffer
De ‘buurman’ heeft net samen met een vriend van de overleden man de cabine van zijn truck leeggehaald.

Het alarm gaat een paar keer oorverdovend af. Ze halen er een rugzak uit, en een rolkoffer. De spullen gaan in de auto van de vriend.

Lees ook  ‘Mijn baby’s zijn weg’ – Moeder treft haar 4 jonge kinderen en hun oma levenloos aan in huis

De vrachtwagenchauffeurs – er zijn er een stuk of tien deze maandagochtend – praten nog even met hem, en dan vertrekt hij.

”Alleen bij deze vrachtwa­gen kwam er niemand naar buiten”
– collega-vrachtwagenchauffeur

Wat er precies gebeurd is, weet niemand. ,,Hij ging plassen”, zegt er een in gebrekkig Engels. Of het in een van de twee oranje wc-cabines was, of rechtstreeks over de rand in het water van de Zuid-Willemsvaart, dat hier door de nieuwe haven in het zuiden van Veghel stroomt, vertelt het verhaal niet.

Bonken
De ‘buurman’: ,,Zondagochtend ging een van de chauffeurs naar de toilet, en dacht dat er een kip in het water lag.

Toen keek hij nóg een keer, en toen zag hij dat het geen kip was, maar een mens. Toen is hij op vrachtwagens gaan bonken”, hij doet het na, met zijn handen, ,,en alleen bij deze vrachtwagen kwam niemand naar buiten.”

De vrachtwagenchauffeurs lijken het er wel over eens te zijn dat het een ongeluk was. De app Google Translate van een andere chauffeur vertaalt uit het Russisch: ,,Het was een ongeluk, geen misdaad”.

De ‘buurman’ van het slachtoffer is een beetje boos: ,,Waarom staan die wc’s dáár, bij het water? En dan ook nog eens met de deur naar het water; als je eruit komt, val je erin.

Lees ook  Tony (61) heeft een relatie met haar vroegere-oppaskind:

Ze kunnen toch hier staan?” zegt hij, wijzend naar de brede grasstrook tussen de weg en het parkeerterreintje. ,,Dáár”, zegt hij, wijzend naar het water, ,,is het gevaarlijk.”

Chocolade
De man is verschrikkelijk anoniem gestorven, duizenden kilometers van huis. Hij vervoerde chocola, van Mars, volgens de trucker die naast hem stond.

Maar bij Mars, hemelsbreed vijf meter van de plek waar de jonge vader verdronk, weten ze van niets.

,,Ik hoor via u voor het eerst over dit tragische voorval. Inhoudelijk kan ik dan ook niet meer met u delen dan dat MARS geen chauffeurs in dienst heeft, de logistiek is volledig ondergebracht bij onze logistieke partners”, laat een woordvoerder weten.

De gemeente Meierijstad is de beheerder van het parkeerterrein. Daar is op carnavalsmaandag niemand te spreken over het tragische lot van de vrachtwagenchauffeur, dat wellicht gekeerd had kunnen worden door een veiligere plaatsing van de cabines.

Platform Ondernemend Meierijstad, POM, kent de situatie op het parkeerterrein wel, maar niet in detail.

Jos van Asten voert het woord: ,,Die parkeerplaats is ooit, al zeker meer dan tien jaar geleden, juist aangelegd om het veiliger te maken voor de chauffeurs.

Vroeger stonden ze her en der in de berm geparkeerd. De voorzieningen op de parkeerplek zijn beperkt, maar het is ook niet de bedoeling er lang te staan. Het is heel treurig wat er gebeurd is.”

Politieagent laat vrouw in snikhete auto zitten zodat ze voelt wat haar hond moest aanvoelen! Wat een top idee!

Russische soldaat krijgt eten van Oekraïners, breekt als hij moeder aan de lijn krijgt