in

Johnny de Mol laat zich uit over Jeroen Rietbergen: “Ongelooflijke klootzak”

Johnny doet een boekje open over de situatie binnen familie De Mol. Afgelopen weekend is er een beerput rondom The Voice of Holland geopend.

Dit heeft onherroepelijk te maken met de familie De Mol, aangezien John de Mol de bedenker is van het programma.

Zijn zoon, Johnny de Mol, had gisteravond dan ook geen keuze: hij moest erover praten in zijn eigen talkshow HLF8.

Familie De Mol
Een groot deel van familie De Mol werkt in de televisiewereld. Zo is mediamagnaat John de Mol bedenker van vele succesvolle programma’s, waaronder The Voice of Holland.

Jeroen Rietbergen, de inmiddels ex-partner van Linda de Mol, is (of was) de zwager van John. Hij heeft inmiddels bekend dat hij schuldig is aan s*ksueel grensoverschrijdend gedrag.

Johnny de Mol, de zoon van John en Neefje van Linda (volg je het nog?) moest gisteravond in zijn eigen programma HLF8 dus wel aandacht besteden aan de hele rel.

Dubbel gevoel
Johnny reageerde eerder al bij radiozender 100%NL op de hele situatie. Hierin gaf hij aan dat hij nadat het nieuws naar buiten kwam, op bezoek is gegaan bij zijn tante.

Lees ook  Bridget Maasland en Christian uit elkaar: ‘Begreep dat ik niet de enige was’

“Het belangrijkste is dat we (de BOOS-aflevering, red.) donderdag moeten afwachten. En dat we het onafhankelijk onderzoek moeten afwachten voor we insinuaties maken en met vingers gaan wijzen”, zei hij verder.

“Wat er nu is gebeurt, is al heftig genoeg.” De presentator bespreekt alles met een ‘dubbel gevoel’, omdat hij ook bij familie De Mol hoort. “Er is emotie bij de familie. Ik ben zelf ook niet objectief.”

Mens, programmamaker en familielid
In HLF8 zegt Johnny dat hij met een driedubbele bril naar de berichtgeving rondom The Voice kijkt. “Als mens, als programmamaker en als familielid.”

De presentator stelt dat hij op dit moment ‘niet objectief genoeg’ is. “En misschien wel nooit.” Allereerst vindt hij het verschrikkelijk voor de mensen ‘die met deze misdragingen in aanraking zijn gekomen’.

“Tegelijkertijd vind ik het ook vervelend voor de andere partij, want die staat heel dicht bij mij. Ik snap dat dat niet in verhouding staat tot het verdriet van de betrokkenen.”

Hij vervolgt: “Tot die tijd kunnen we er weinig over zeggen, omdat we het gewoonweg nog niet weten. Wij als programma willen hier uitermate voorzichtig mee omgaan.”

Lees ook  Rotterdammer (59) overleden bij noodlottig ongeval op schip

Verborgen gehouden
Dat Jeroen en Linda jaren geleden uit elkaar gingen vanwege deze ongewenste praktijken, blijkt iets te zijn dat niet veel mensen weten. “Niemand wist daarvan.

Dat hebben ze verborgen houden”, vertelt Johnny. Inmiddels heeft Linda haar relatie met Jeroen opnieuw verbroken – en dat gaat haar niet in de koude kleren zitten. “Die is wel flink in de war, ja. Dat mogen jullie wel weten.”

De Mol-junior noemt Jeroen dan ook een ‘ongelooflijke klootzak’. “Het is echt een lul-de-behanger.” Al is het ook tegenstrijdig voor de presentator.

“Maar we houden wel van hem. Hij schaamt zich kapot. Linda heeft ook een jonge dochter die hem als bonusvader ziet…”

Of zijn vader, John de Mol, op de hoogte was van alles wat er speelde, weet Johnny niet. Hij neemt aan van wel, maar ‘ik weet niet hoe dat toen allemaal is afgehandeld’. Hij zegt zijn vader hierover nog niet gesproken te hebben.

Veel kaarsjes en tranen op sociale media voor vermiste kleuter Dean (4)

Moederhond redt leven van verlaten pasgeboren baby door met haar te knuffelen in de kou