in

John de Mol over de stortvloed aan kritiek: “Ik snapte niet waarom vrouwen boos zijn over mijn woorden”

John de Mol (66) heeft in een statement gereageerd op de vele kritiek op z’n wederwoord in de ‘BOOS’-uitzending van donderdag. Zo werd de Talpa-baas verweten dat hij de schuld van de wantoestanden bij ‘The Voice of Holland’ bij de vermeende vrouwelijke slachtoffers legde.

“Het is mij duidelijk geworden dat vrouwen zich niet zullen melden als de cultuur in een bedrijf niet als veilig genoeg wordt ervaren”, aldus De Mol.

In het programma van Tim Hofman beschreef De Mol dat het voornaamste probleem rond het schandaal is dat vrouwen sneller aan de bel moeten trekken bij seksueel grensoverschrijdend gedrag. Dat kwam hem op veel kritiek te staan, aangezien hij dus niet zei dat vooral de vermeende daders zich moeten gedragen. Vrouwen die bij Talpa werken, plaatsten een grote advertentie in de Nederlandse krant AD met de tekst: “Beste John, het ligt niet aan de vrouwen.”

Lees ook  Kroegbaas Koos werd tien jaar geleden doodgestoken, maar de dader is nog altijd niet gepakt

“Gisteravond ben ik me rot geschrokken van alle reacties op het beantwoorden van de vragen bij ‘BOOS’”, reageert De Mol op de kritiek. “Ik snapte werkelijk niet waarom vrouwen boos zijn over mijn woorden in plaats van op de daders van seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Vanmorgen werd ik nog eens extra geraakt door een advertentie in de krant. Direct daarna ben ik in gesprek gegaan met een aantal vrouwen uit het bedrijf, die achter deze advertentie staan, om deze boosheid en teleurstelling te begrijpen.”

“Ik heb vooral geluisterd en begrijp nu dat, in tegenstelling tot mijn goede intentie, ik voorbijgegaan ben aan het feit dat ik daarmee volledig onbedoeld de indruk heb gewekt de schuld bij vrouwen neer te leggen”, vervolgt De Mol.

Lees ook  Jeniffer Anniston (50) zonder bh op de foto

“Het is mij duidelijk geworden dat vrouwen zich niet zullen melden als de cultuur in een bedrijf niet als veilig genoeg wordt ervaren. Ik reken het mezelf aan dat dit in mijn bedrijf kennelijk zo is en ga me voor de volle 100% inzetten om dit te veranderen. Ik sta open om hier meer over te leren met behulp van experts en de dialoog intern hierover aan te gaan.

Ik hoop dat daarmee ook een bredere maatschappelijke discussie tot stand komt. Ik ga daar niet op wachten en ben direct begonnen om dit proces in mijn eigen bedrijf op te starten. Inmiddels ben ik uiteraard ook ingegaan op een uitnodiging van de staatssecretaris cultuur en media om hierover in gesprek te gaan.”

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

LINDA. (@linda)’in paylaştığı bir gönderi

Drama: volgens geruchten is het over tussen Ali B en Breghje

Vrouw (18) was net haar ouders verloren en zag E. (57) als een vader, tot hij opeens zijn geslachtsdeel liet zien