in

Jaimie Vaes heeft geen aangifte gedaan tegen mishandeling door Lil Kleine

Jaimie Vaes heeft geen aangifte gedaan tegen Lil Kleine. Dat heeft zijn advocaat gezegd tegen Shownieuws. De 27-jarige rapper is woensdag na drie nachten in de cel vrijgelaten. Hij wordt ervan verdacht zijn vriendin Vaes te hebben mishandeld.

Jorik Scholten, zoals Lil Kleine echt heet, werd zondagavond opgepakt op verdenking van mishandeling. Hij zou zijn vriendin Jaimie Vaes mishandeld hebben door haar hoofd tussen een autodeur te klemmen en haar aan haar haren naar buiten te trekken.

In afwachting van het onderzoek is de rapper vrijgelaten. “Hij is zeker opgelucht. Het heeft uiteraard een grote impact op hem. Het is vervelend uiteraard, ook voor hem”, zegt zijn advocaat tegen Shownieuws.

Lees ook  Dit is de duurste Frikandel van Nederland, zou jij ‘m kopen?

OM wilde Scholten vasthouden
“Het Openbaar Ministerie wilde hem inderdaad nog twee weken langer vasthouden”, vervolgt de advocaat. “De rechter-commissaris, de onderzoeksrechter, die heeft vandaag anders besloten. En hem ook, op mijn verzoek, op vrije voeten gesteld.”

Lek bij de politie
Woensdag kwam er een bericht naar buiten dat een politieagent informatie over Lil Kleine zou hebben gelekt vanuit de gevangenis. Zo wilde hij niet eten en moest hij huilen. De advocaat van Scholten vindt het een goede zaak dat er onderzoek naar wordt gedaan. “Ik heb ook begrepen dat de politie onderzoek doet naar een mogelijk lek. Het lijkt me uitstekend dat daar onderzoek naar wordt gedaan.

Lees ook  Spacecake wordt drie Chinezen in Almere teveel, man geboeid naar het ziekenhuis

Wat mij betreft is daar ook nog niet het laatste woord over gezegd”, aldus de advocaat. “Het kan natuurlijk niet zo zijn dat iemand die daar werkt kennelijk toegang heeft tot het cellencomplex en kennelijk ook te veel vrije tijd heeft en dat soort berichten de wereld inslingert.”

Foutparkeerders blokkeren ambulance tijdens reanimatie 12-jarig meisje

Overleden persoon gevonden in sloot bij metrostation Schenkel