in

Italiaanse leraar (33) steekt zichzelf in brand: reden onbekend

Het is een gruwelijk beeld dat we gelukkig niet te vaak moeten zien en vooral kennen van de monniken die zichzelf uit protest in brand steken. Maar twee weken geleden was het toch prijs in Europa.

Op 31 januari nam een Italiaanse leraar (33) immers een jerrycan benzine, leegde die op zichzelf, nam vervolgens een aansteker en stak zichzelf in brand.

Het gebeurde in de stad Rende, in de Zuid-Italiaanse regio Calabrië, vlak voor de paatselijke politiekazerne.

Het vuur werd uiteindelijk geblust door 2 carabinieri en 2 medewerkers van een plaatselijke bandencentrale.

Lees ook  Peru wil chemische castratie voor kinderver krachters

Dat belette niet dat de leraar zeer zwaar verbrand is. Achteraf vertelden getuigen dat de leraar geen kik gaf en ook niets deed om de vlammen te blussen.

Snel begon de geruchtenmolen op gang te komen. Sommigen dachten dat het iets te maken had met de verplichte coronavaccinatie in Italië voor sommigen.

De advocaat van de familie ontkent: “De handeling is op geen enkele manier toe te schrijven aan een protest voor het ontbreken van groene pas, gezien het feit dat de man al was ingeënt met de eerste twee doses vaccin en wachtte op de derde.”

Lees ook  Meisje 11 verkracht in kasteeltuin door asielzoeker

Volgens sommigen was de leraar depressief door het overlijden van zijn vader. De plaats van het gebeuren deed sommigen dan weer vermoeden dat er strafklachten liepen tegen de man.

Ook dat klopt niet: er zijn geen strafrechtelijke precedenten tegen de man volgens de Italiaanse media. Nieuwe en onbewezen hypothese op de sociale media: de man draaide net door die vaccins door.

Vandaag ligt de leraar nog steeds in het ziekenhuis.

Onhandige wielertoerist kegelt al zijn fietsmaten als kegeltjes omver

Ouders verwaarloosde kinderen schuldig maar krijgen geen straf, kinderen leefden tussen hondenpoep