in

Hugo de Jonge neemt afscheid als minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Een nieuw kabinet betekent ook dat de tijd van Hugo de Jonge als minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) voorbij is. In een verklaring staat hij stil bij de afgelopen vier jaar, en praat hij over de pandemie die in zijn tijd als minister ineens kwam opduiken.

Eervolle opdracht
Hugo de Jonge is nostalgisch in zijn Instagram-bericht. Bij een aantal foto’s blikt hij terug op de afgelopen vier jaar als minister van VWS: “Vier jaar geleden werd ik minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Een eervolle opdracht, want in de zorg kun je het verschil maken in het leven van mensen.” De Jonge wist dat er een hoop moest gebeuren om de zorg voor iedereen ‘goed, betaalbaar en toegankelijk’ te houden.

Lees ook  Nathan heeft een relatie met zijn auto – We doen het vaak!

Pandemie
Dat de hele wereld ineens te maken had met een pandemie, had ook De Jonge niet zien aankomen. “Die crisis heeft nogmaals laten zien hoe belangrijk de zorg is. En wat een geweldig toegewijde mensen er werken. Ik koester de mooie verhalen die ik op vele werkbezoeken mocht horen.” Als laatste bedankt hij iedereen in de zorg die het verschil heeft gemaakt. “Het was een voorrecht om jullie minister te mogen zijn”, sluit De Jonge zijn bericht af.

Lees ook  ‘Ik ben onlangs gestart met trio’s met mijn moeder, het is fantastisch en ik raad het aan’

Ernst Kuipers
Dat De Jonge geen minister van VWS is, betekent niet dat hij niet meer te zien is in de nieuwe regering. In het kabinet Rutte-IV is hij namelijk benoemd als minister van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening. De nieuwe minster van Volksgezondheid, Welzijn en Sport wordt Ernst Kuipers, die voorzitter is van de Raad van Bestuur van het Erasmus MC. Kuipers wordt verantwoordelijk voor de portefeuilles Curatieve Zorg, Covid en Ethiek.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

hugodejonge (@hugodejonge)’in paylaştığı bir gönderi

Man (53) overlijdt nadat krik onder auto wegzakt in Rotterdam

Politie bezorgt pizza na ongeval pizzakoerier: ‘Was nog warm’