in

Hoofdluizen vermijden? Dit eenvoudige huismiddeltje kan uitkomst brengen

We hebben allemaal, direct of indirect, wel eens met hoofdluis te maken gehad. Wat kan je er het beste aan doen? Vandaag delen we een super eenvoudig huismiddeltje waardoor luizen in een mum van tijd verdwijnen.

Hoofdluizen komen het hele jaar voor en kunnen uiterst vervelend zijn. Daarom delen we enkele eenvoudige tips die ongetwijfeld kunnen helpen!

Dit is hoe luizen zich verspreiden
Luizen kunnen niet springen of vliegen. Ze worden verspreid door haar-op-haar contact. De insecten klimmen van haar naar haar en zullen nooit het haar loslaten. Luizen verspreiden zich dus niet via voorwerpen, tenzij deze voorwerpen haren bevatten, zoals haarborstels of haarelastieken, aldus de luizenkliniek.

Hoe luizen te herkennen
Luizen veroorzaken jeuk en ongemak. Ze kunnen zich erg snel vermenigvuldigen. Het begint meestal te jeuken op de hoofdhuid als je geïnfecteerd bent, maar niet altijd. Het hangt af van hoe gevoelig je bent voor het speeksel van luizen. Ongeveer de helft van de mensen is hier niet allergisch voor en krijgt geen jeuk.

Lees ook  Dit nachtkastje heeft een aansluiting voor je frituur en opslag voor frikandellen!

Geen jeuk wil dus niet altijd zeggen dat er geen luizen zijn. Een visuele inspectie van de hoofdhuid kan dan uitsluitsel bieden. Je kunt een luizen- of netenkam gebruiken en zien of er luizen loskomen.

Het huismiddeltje
Maar hoe behandel je luizen het beste?

Wel, luizenshampoo is vaak een goede optie, maar soms helpt het niet. En dan kan deze truc een grote hulp zijn, zonder sterke chemicaliën!

Alle ingrediënten voor dit huismiddeltje heb je waarschijnlijk al in huis. Volgens MåBra zou deze truc minstens zo goed moeten zijn als een echte luizenshampoo. Dit komt volgens onderzoekers, in een studie gepubliceerd in het European Journal of Pediatrics, doordat de olie luizen verstikt, net als de actieve ingrediënten in de shampoo.

Wat je nodig hebt is:
Kokosnootolie
Appelazijn
Douchemuts
Luizenkam

Zo ga je te werk:
Spoel het haar uit met de appelazijn en laat het intrekken, terwijl het haar droogt. De azijn helpt om de eitjes uit het haar te halen door de ‘lijm’ waarmee ze vastzitten op te lossen.

Lees ook  Man zwaargewond nadat hij met rollator wordt geschept bij oversteken, hond van schrik weggelopen

Als het haar is opgedroogd, masseer je de kokosolie in het hele haar. Zorg ervoor dat al het haar, van de hoofdhuid tot het einde van de lengte, bedekt is. Plaats een douchemuts over het jaar en laat het – bij voorkeur – een nachtje zitten. Kam dan voorzichtig het haar door en veeg of spoel de kam na elke trek af.

Na afloop kun je het haar met een gewone shampoo wassen en klaar is Kees! Nu zou het haar luizenvrij moeten zijn!

Deel gerust dit middeltje met jouw vrienden voor een simpele oplossing voor een netelig probleem! Heb jij andere tips? Laat het ons weten in de reacties!

’Vrouw (72) laat man twee dagen bewusteloos in keuken liggen voordat ze hulpdiensten belt’

Zwangere vrouw zwaargewond na illegale straatrace