in

Honderden mensen op begrafenis Rayan: “Ik accepteer wat Allah heeft gegeven en genomen”

De kleine Rayan is begraven in de buurt van Ighrane, het dorp in het noorden van Marokko waar het tragische ongeval plaatsvond.

De plechtigheid vond na het middaggebed plaats. Honderden mensen kwamen samen om afscheid te nemen.

Vier dagen lang hield de wereld de adem in voor de kleuter. Zaterdagavond werd zelfs nog even een zucht van verlichting geslaakt.

Meer dan honderd uur nadat de jongen van 5 in een diepe waterput in Marokko viel, waren reddingswerkers erin geslaagd het kind te bevrijden.

Maar zeven minuten nadat Rayan onder luid applaus uit de put gehaald werd, kwam het bericht dat de kleuter het niet overleefd had.

Lees ook  Belgisch koppel vaart met boot over duiker in Sicilië en laat hem zwaargewond achter

“Ik wil iedereen bedanken die ons gesteund heeft. En ik accepteer wat Allah heeft gegeven en genomen”, reageerde de gebroken vader Khalid Agoram. Samen met zijn vrouw Wassima was hij al die tijd geen seconde van de put geweken.

Een neef liet weten dat het lichaam van Rayan eerst naar een militair ziekenhuis in hoofdstad Rabat gebracht werd. Waarschijnlijk werd daar een autopsie uitgevoerd, al is daarover officieel niets naar buiten gebracht.

Rayan viel dinsdagmiddag in een droge put en kwam op 32 meter diepte vast te zitten. De schacht was te smal om iemand te laten afdalen.

Lees ook  Man ontslagen die vrienden onterecht registreerde als gevaccineerd

Reddingswerkers groeven daarom een enorm gat naast de put en vervolgens een horizontale tunnel naar de jongen toe.

In de omgeving van de put hadden zich de afgelopen dagen duizenden mensen verzameld. Ze zongen, baden en applaudisseerden uit medeleven en om reddingswerkers aan te moedigen.

Het ongeval moet gebeurd zijn toen Khalid zich tijdens de herstellingswerken aan de waterput even omdraaide om werkmateriaal te nemen. Want toen hij een seconde later weer keek, was Rayan weg.

Dit is de held die Rayan (5) uitgroef met zijn blote handen: “Iedereen is er kapot van”

‘Marc Overmars stuurde dickpics naar Ajax-medewerkster’