in

Hond Scott vergiftigd door mensenpoep met THC en cocaïne: ‘Gebeurt helaas vaker’

Afgelopen woensdag was het flink mis met hond Scott. Na een rondje wandelen door Helmond merkte zijn baasje dat het dier zich ineens vreemd gedroeg. Hij bleek menselijke ontlasting te hebben gegeten waar THC en cocaïne in zat. “Een combinatie die dodelijk kan zijn voor honden.”

Tijdens het uitlaatrondje kwam Scott menselijke ontlasting tegen op straat. Hij at ervan en liep weer door. Een paar uur later merkte zijn baasje dat het dier zich opmerkelijk gedroeg. Hij was nergens meer enthousiast over en wilde alleen nog maar liggen. Bovendien keek hij vreemd uit z’n ogen.

Drugs
Na onderzoek in Dierenkliniek Lieshout werd duidelijk wat er mis was: de ontlasting die hij had gegeten bleek cocaïne en THC te bevatten. “Een combinatie die dodelijk kan zijn voor honden”, aldus de dierenkliniek.

Lees ook  Bibi Breijman gaat dus volledig uit de kleren voor leuke shoot!

Scott werd doorverwezen naar het Evidensia Dierenziekenhuis in Geldrop. “Hij had echt een dronkemansloopje toen hij binnenkwam, en stond heel zwak op zijn poten”, vertelt een woordvoerder aan EditieNL.

Behandeling
Het dier heeft een kuur gekregen met Norit: actieve koolstof die de gifstoffen opneemt. “We hebben hem dezelfde avond naar huis laten gaan, maar zijn nog in contact met de eigenaar. De hond heeft veel geslapen en is gisteren nog loom geweest. Maar het gaat beter.”

Lees ook  Deze dames zijn allemaal achter de tralies beland (foto’s) Best zonde!

Het had een stuk erger kunnen aflopen. “Gelukkig heeft hij geen epileptische aanval gehad. Dat gebeurt weleens bij dit soort intoxicaties. Scott heeft veel geluk gehad.”

Elke maand
Helaas is Scott geen uitzondering. “We zien het met enige regelmaat. Elke maand wel een keer”, vertelt de woordvoerder van het ziekenhuis in Geldrop. “En dat zijn alleen nog maar de gevallen die hier belanden. Soms zijn de klachten minder ernstig en gaan ze vanzelf voorbij. Dan merken baasjes het niet eens op. Maar meestal is er wel behandeling nodig.”

Vermiste man dood teruggevonden in Amsterdam

Waarom is wonen in volkswijk ongezond? ‘Zak XL-friet is goedkoper dan groente’