in

Mensen die veel alchohol drinken worden vaker gestoken door muggen!

Houd jij wel van een lekker drankje? Dan hebben we slecht nieuws voor je. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat mensen die veel alcohol drinken, vaker worden gestoken door muggen.

Alcohol trekt muggen aan
Alcohol heeft dus niet alleen een negatief effect op je fysieke gezondheid, maar het maakt je ook een lekkerder hapje voor hongerige muggen.

Uit onderzoek is gebleken dat dit hoogstwaarschijnlijk te maken heeft met de geur die je verspreid als je alcohol hebt gedronken.

Aangezien het warme zomerweer op komst is, komen de muggen ook weer tevoorschijn. Dat wordt bij de volgende bbq of feestje buitenshuis misschien even letten op je alcoholgebruik. Voor je het weet zit je onder de jeukende bulten.

Lees ook  Temptations Fabrizio shockeert volgers met nieuwe look

Onderzoek
Onderzoekers in Japan hebben al in 2002 een onderzoek gedaan naar de relatie tussen alcoholgebruik en muggen. Daaruit bleek dat mensen die meer alcohol drinken, vaker worden gestoken.

Bij het onderzoek is een groep van twaalf mannen tussen de 20 en 58 jaar getest, waarbij het zweet en de temperatuur werd opgemeten.

Lees ook  Wow: Kim-Lian van der Meij laat bikinilijf zien!

Daarna dronk iedereen 350 ml bier van 5,5% alcohol en werd het zweet en de temperatuur opnieuw gecontroleerd. In de testruimte vlogen ook muggen, en die stoken vaker op mensen die gedronken hadden.

Muggen kunnen niet heel goed zien, maar kunnen wel ruiken. Dat is waar ze op af komen voordat ze iemand steken.

Als je dus sterk naar zweet ruikt, betekent dat dat je een heel erg levend mens bent met een herkenbare geur.

Volgende keer tijdens het outdoor-drinken toch maar even op je alcoholinname letten…