in

Heftig familieverhaal: ‘Ik heb een affaire met mijn oom

Dominique (25) is stapelverliefd op een man die bijna twintig jaar ouder is dan zij. Dat hij getrouwd is, is al een probleem. Maar dat zijn vrouw haar tante is, maakt de situatie nog veel complexer.

“Het gebeurde vorig jaar met oud en nieuw. Van het ene op het andere moment sloeg de bliksem in. Níet bij de jongen met wie ik om twaalf uur uitgebreid tongzoende.

Het pilletje dat ik op had, smaakte goed en hij bij toeval ook. Meer was het niet en we verloren elkaar snel uit het oog.

Ik danste de hele nacht met mijn vriendinnen, vastbesloten er een goed 2015 van te maken. De heimwee naar mijn ex was over. Dit jaar zou alles beter en anders worden.

Nou, het wérd anders, maar ik had me op dat moment niet kunnen voorstellen hoe. Toen ik tegen vieren naar huis fietste, zag ik een appje van mijn neef van zeventien.

Ik kan goed met hem opschieten. Ook hij was net thuis, bij zijn ouders, die nog volop aan de drank zaten met vrienden. Hij vroeg of ik ook kwam.

Het lag op de route, dus ik dacht: waarom niet. Mijn aangetrouwde oom Nick – hij is de man van de zus van mijn moeder – deed open. Ik heb altijd al een zwak voor hem gehad.

Natuurlijk: hij was in mijn ogen oud, want hij is dik in de veertig. Maar hij heeft veel humor en is zelfs nog een lekker ding.

Hij omhelsde me en ik merkte dat hij verrukkelijk rook. Toen lachte hij naar me, met ogen die vertrouwd en verleidelijk tegelijk waren.

Op dat moment werd ik verliefd, op een man die ik al kende zo lang ik me kon herinneren. Terwijl ik me tussen de mensen mengde en mijn neef zocht, bleven mijn ogen Nick volgen.

Hij merkte het en knipoogde soms naar me. Hij had nog geen idee dat ik, nog daas van het pilletje en een paar lijntjes, besloot: ik ga deze man in mijn bed lokken, al is het maar voor één keer.”

Gewillige prooi
“Zo begon het. Met plotselinge vlinders en een ondoordacht, maar absoluut opzettelijk plan. Ik was gewend om het leven naar mijn hand te zetten.

Toen mijn ex het uitmaakte, verloor ik even de regie. Dat was kut, maar nu zou ik de regie terugnemen en daarbij net over de grens gaan.

Of ik hetzelfde had gedaan als ik wist hoe het allemaal zou lopen? Ja, absoluut. Al had ik niet voorzien dat ik de regie nog veel erger zou kwijtraken en de situatie afschuwelijk ingewikkeld zou worden.

Lees ook  Man spant rechtszaak aan tegen hotel nadat kakkerlak in zijn oor kroop en gehoorverlies veroorzaakte

Die nacht bleef het bij kijken. Een paar dagen later appte ik Nick. Dat was niets bijzonders, ik deed het wel vaker. Nu bleef ik contact zoeken, grapjes maken, foto’s sturen.

En hij reageerde. Later heeft hij me verteld dat hij het ook al voelde tijdens nieuwjaarsnacht. Dat mijn berichten voor hem een bevestiging waren en hem de moed gaven een afspraak voor te stellen, een paar weken later.

Hij was toch in de buurt; had ik zin om een pizza met hem te gaan eten? Dit was nieuw, want normaal zagen we elkaar alleen op familiefeesten.

Ik trok mijn kortste jurkje en hoogste hakken aan, want ik weet precies hoe ik een man moet veroveren. Nick bleek een gewillige prooi.

Hij was al twintig jaar getrouwd en altijd trouw geweest. Maar hoe stoer hij ook overkwam, hij kleurde bij mijn verhalen over uitgaan, vriendjes en terloopse pikante details die ik me liet ontvallen.

Mijn been tegen het zijne deed de rest. Een paar uur later lag hij bij me in bed. En daar ligt hij nog steeds, zeker eens per week.”

Tot over m’n oren
“Het begon voor ons beiden als een avontuurtje. Extra spannend omdat het zo verboden was, vanwege ons leeftijdsverschil, maar nog meer door de familieband.

Nu is uit dat avontuurtje echte liefde ontstaan. Alles wat ik ooit voor mijn ex voelde, verbleekt bij wat Nick voor mij betekent.

Naast geweldige s*x – want wat is het fantastisch om te vrijen met een man die écht weet wat hij doet – bleken we heel goed te kunnen praten.

Dat was altijd al zo, maar in elkaars armen kwam de verdieping. Hij weet tot me door te dringen. Kan me richting geven bij mijn studie en toekomstplannen.

Hij toont oprechte belangstelling, kan uren naar me luisteren. Zo anders dan leeftijdsgenoten die altijd weer over zichzelf beginnen te brallen.

En hij vindt hetzelfde luisterend oor bij mij, zoals hij dat niet meer kende. Door een hectisch gezin met drie kinderen, een net te hoge hypotheek en een pittige baan staat hij altijd onder druk.

Ook hij speelt een rol: van de man die alles onder controle heeft. Alleen bij elkaar kunnen we echt onszelf zijn.

Dat is geweldig, maar de situatie is vanzelfsprekend een ramp. De eerste maanden dompelden we ons onder in onze verliefdheid en de waanzinnige s*x.

We leefden bij de dag en appten en belden ons suf. Elke keer als we elkaar zagen, was het een feestje.

Dat ik mijn tante bedroog, drukte ik weg. De Nick die ik in mijn bed trof, zag ik als heel iemand anders dan mijn oom.”

Lees ook  Afghaan deelt foto van eten in opvangkamp en krijgt bakken haat: ’Dan ga je toch weer terug’

Confronterende familiefeestjes
“Totdat de eerste familie-feestjes weer kwamen, waar ik Nick in zijn vertrouwde rol zag. Vooral zijn vanzelfsprekende contact met zijn kinderen, mijn neef en nichtjes, vond ik moeilijk.

En ik voel me schuldig tegenover mijn moeder. Mijn ouders zijn gescheiden. Ik weet dat mijn moeder het huwelijk van haar zus en Nick als ideaal ziet, als iets wat zij helaas niet heeft.

Ze zou eens moeten weten dat het schijn is en dat haar bloedeigen dochter erin stookt. In het begin was ik vooral bang dat het uit zou komen.

Dat het van ons af zou stralen. Dus ik ontweek feestjes en verjaardagen, of ging haastig weg. Nick is in dit opzicht brutaler en meedogenlozer: hij geniet er juist van me dan ondeugend aan te kijken, of naar momenten voor ons samen te zoeken.

‘Ze vermoeden nooit iets,’ voorspelde hij. Hij blijkt gelijk te hebben, kennelijk is onze relatie zo vergezocht dat wij met groot gemak de hele avond gierend op de bank kunnen zitten zonder dat iemand dat verdacht vindt.

Maar alles is de laatste maanden nog veel ingewikkelder geworden. Want wat ik zag als iets tijdelijks, mede door Nicks leeftijd, mag van mij altijd blijven duren.

Nick is het voor mij. Ik heb nog nooit zoiets gevoeld als nu voor hem en als hij single zou zijn, zou ik geen seconde aarzelen.

Dan mocht iedereen afgeven op mijn oude vent, ik zou trots met hem pronken, willen samenwonen, trouwen, alles.

Maar hij ís al getrouwd. En een scheiding, die hij overweegt, zou niet alleen zijn gezin kapotmaken, maar ook onze familie verscheuren.

Het ligt zo complex, het is haast niet te doen, zegt Nick. Hij wil sowieso wachten met een beslissing totdat zijn kinderen het huis uit zijn.

Intussen zit ik thuis als minnares te wachten tot hij weer eens tijd voor me weet vrij te maken, en moet ik op feestjes zien hoe hij daar aankomt met mijn tante.

In het begin voelde ik me de sterkste, maar de laatste tijd ben ik steeds jaloerser. De vertrouwdheid tussen hen steekt.

Ik zie enorm op tegen kerst, want dan zit ik bij hen aan het familiediner. Ik vraag me af of ik wel een hap door mijn keel zal krijgen.

Ondanks deze gevoelens en de onzekerheid over onze toekomst ben ik blij met Nick. Ik wil hem niet kwijt, zelfs al zou onze liefde voor altijd geheim moeten blijven.”

Schitterende kat heeft twee verschillende gekleurde ogen

Man verrast bruid voor hun huwelijk met make-over die hem onherkenbaar maakt