in ,

Heeft jouw kind een fascinatie voor dinosaurussen? Dan heeft hij een super hoge intelligentie!

De meeste kinderen zijn wel gek op dieren. Zo geeft de een zijn voorkeur aan katten en de andere waant zich in wonderland wanneer de kinderboerderij wordt bezocht.

Maar dan zijn er ook nog kinderen die een fascinatie hebben voor dinosaurussen. Sommige voelen zich zelf zo aangetrokken tot deze prehistorische dieren dat ze de namen, voeding, habitat en gewoonten weten te onderscheiden.

Valt jouw kind in ook in deze categorie? Dan hebben we wellicht goed nieuws. Onderzoek wijst namelijk uit dat dit een teken is van intelligentie.

Lees ook  Man heeft zijn jongeheer al 24 jaar niet meer gewassen en snapt niet waarom het stinkt en pijn doet

Al eerder werd uit een studie van 2008 bevestigd dat passie voor dinosaurussen, kinderen kan helpen meer kennis en aandacht te ontwikkelen en het vermogen om informatie te verzamelen en te verwerken.

Recente studies bevestigden dat kinderen met een fascinatie voor dinosaurussen een bovengemiddelde intelligentie hebben.

Over het algemeen gaat het om kinderen tussen de 2 en 6 jaar oud. Simpel gezegd is dit de leeftijd waarin kinderen met meer fascinatie spelen.

Lees ook  Nina Warink doet interview onder de douche, en dat wil je gezien hebben!

Dit beïnvloedt zowel voor jongens als meisjes. Wanneer het basisschooltraject begint neemt de interesse af.

Dit komt omdat de focus op andere onderwerpen komt te liggen. Daarnaast wordt verwacht dat kinderen zich gaan concentreren in hun interessegebied en deze verbreden. Denk bijvoorbeeld aan sport of muziek.

Praat jij ook teveel? Dit ‘slotje’ houdt je tanden stevig op elkaar

Boze buurman hakt boom in tweeën na ruzie over duivenpoep