in ,

Hartverwarmende foto van brandweer die gered meisje boek voorleest

Een Amerikaanse brandweerman heeft de harten veroverd van talloze mensen op sociale media.

Op een foto die de wereld rondgaat, is te zien hoe de brandweerman midden op straat een meisje een boek voorleest. „Dit is het liefste ooit”, schrijft de fotograaf op Facebook.

De foto werd afgelopen woensdagavond gemaakt toen de hulpdiensten ter plekke waren voor een auto-ongeluk in Billings, gelegen in de Amerikaanse staat Montana. Het meisje zat in de auto en heeft het ongeluk overleefd.

Lees ook  Heb je nog een Furby op zolder liggen? Dan kun je nu waarschijnlijk aardig cashen!

De fotograaf Allie Schmalz vermeldde dat de brandweerman, genaamd Ryan Benton, het meisje tijdens het voorlezen ook een zakje snoep gaf. „Hij zat daar een tijdje op de stoep met haar. Het was hartverwarmend om te zien.”

’Trots’
De brandweer van Billings deelde de foto afgelopen donderdag op hun eigen Instagram-account met de tekst: „Het zijn de kleine dingen.”

Lees ook  Lisa (21) weegt 248 kilo: ‘Mijn lunch? 2 borden friet, 6 gefrituurde snacks en een hele fles cola’

De vrouw van de brandweerman reageerde onder de foto met: ,,Ik ben zo trots als ik zulke foto’s te zien krijg.’’ Maar ze wilde de pers verder niet te woord staan.

Ook Benton zelf wilde niet in het nieuws komen. Zijn collega, Cameron Abell, verklaarde tegen een lokaal nieuwsstation dat hij dat niet wilde, omdat hij gewoon zijn werk deed. Daarvoor hoeft hij niet in de spotlights komen te staan.

Woede over dood drachtige pony: ‘Ze is in blinde paniek gaan rennen en heeft haar eigen poot geamputeerd’

Dochter Pauline Wingelaar overleden na vroeggeboorte