in

Hartverscheurend briefje bij baby die werd aangetroffen in een kartonnen doos in Alaska

Een baby van slechts enkele uren oud is op oudjaarsdag aangetroffen in een kartonnen doos. Het jongetje werd gevonden in Fairbanks, Alaska.

Op een briefje, dat ook in de doos lag, stond geschreven dat de moeder geen geld of eten had om voor het kindje te zorgen: „Help me alsjeblieft!!!”

Het jongetje werd rond 14.00 uur (lokale tijd) aangetroffen door Roxy Lane, die de hulpdiensten niet veel later inschakelde.

Op het briefje stond ook: „Ik ben vandaag geboren, op 31 december 2021, om 06.00 uur. Ik ben twaalf weken te vroeg geboren.

Mijn moeder was 28 weken zwanger toen ze mij kreeg. Mijn ouders en grootouders hebben geen eten of geld om mij op te voeden. Ze hadden dit NOOIT zo voor mij gewild.”

Lees ook  Hier haal jij je dip houder voor het eten van je McNuggets in de auto!

De moeder van het kindje heeft middels het briefje laten weten ’erg verdrietig’ te zijn en hoopt op een liefdevol leven voor het jongetje: „Alsjeblieft neem me mee en breng me naar een liefhebbende familie. Mijn naam is Teshawn.”

De baby is naar het ziekenhuis gebracht en daar werd geconstateerd dat hij in goede gezondheid verkeert.

Wanhopig
„Ik ben al de hele dag bezig mijn gevoelens een plekje te geven,” schrijft Roxy Lane op Facebook.

De inwoonster van Fairbanks trof het kindje aan bij een aantal andere dozen, vlak bij haar woning.

Lees ook  Deze beestjes haal je allemaal binnen met je kerstboom

In haar berichtje schrijft zij ook dat als iemand de moeder van het kindje kent, zij mogelijk medische hulp nodig heeft: „of wellicht verkeert ze in een wanhopige situatie, in de steek gelaten.”

„Het is duidelijk dat iemand in onze gemeenschap zich zo wanhopig voelde, dat ze de moeilijkste beslissing van haar leven heeft moeten maken en het kindje langs de kant van de weg achter heeft moeten laten.”

Lane schrijft: „Vandaag redde ik een baby. Ik zal waarschijnlijk de rest van mijn leven aan Teshawn denken.”

Vermiste Esmee (14) uit Hazerswoude door misdrijf om het leven gekomen in Leiden: ‘Onwerkelijk en oneerlijk’

Tijger doodgeschoten nadat hij arm schoonmaker bijt