in

Hans Kazàn weer met spoed opgenomen ziekenhuis

Hans Kazàn is maandag opnieuw opgenomen in het ziekenhuis. Dat bevestigt zijn vrouw Wendy aan deze site.

De 69-jarige goochelaar lag vorige maand ook al twee weken in een ziekenhuis in Spanje vanwege misselijkheid en braken. Tijdens de paasdagen ging het weer mis.

Tijdens de Paasdagen is hij ‘enorm verzwakt’, zegt zijn vrouw Wendy. ,,Hans voelt zich heel slecht. Hij kan niet eten en is superslap.

Hij ligt nu aan het infuus en krijgt medicatie tegen het overgeven. Er moet opnieuw onderzocht worden wat er aan de hand is. Hij is al veel afgevallen”, zegt Wendy.

,,De medicatie tegen diabetes waar ze dachten dat het aan lag, daar is hij mee gestopt. Dat blijkt toch niet de oorzaak te zijn geweest.

Lees ook  ‘Marco Borsato hoopt nu eventuele nieuwe slachtoffers af te schrikken’

Ondanks dat er al heel veel is uitgesloten, moeten er nu opnieuw onderzoeken worden gedaan.”

Ook de Nederlandse internist uit het Radboud-ziekenhuis kijkt mee met een team van Spaanse dokters. ,,Hij is daar in goede handen.”

Begin maart werd Kazàn met spoed opgenomen in een ziekenhuis in Marbella, nadat hij misselijk was en zijn eten niet kon binnenhouden.

Uitgebreid onderzoek en diverse scans leverden in eerste instantie niets op, maar later werd overtollig maagzuur als oorzaak aangewezen.

,,Ze gaan eerst uitsluiten. Beginnen met een hersenscan, dan zoeken ze door. In het gedeelte tussen je nek en je middel naar eventuele tumoren.

Natuurlijk was er opluchting dat daar niets werd gevonden”, zei de illusionist daarover. ,,Fijn, maar wat was het wel?

Daarop gingen ze met een slangetje naar mijn maag. Dat zag er eerst goed uit, maar toen bleek in mijn slokdarm een teveel aan maagzuur te zitten. Een extreme aanvoer. Daardoor verkrampte de maagwand en had ik last van spasmen.”

Lees ook  OMT-advies: ‘Scholen open, horeca en niet-essentiële winkels om 17.00 uur dicht’

Hans Kazàn verheugde zich om weer aan het werk te gaan en had deze week al klussen op de agenda.

De illusionist zou gisteren naar Nederland vliegen om vandaag het startsein te geven voor de voorlichting over het buikaneurysma.

Kazàn werd daar in het najaar van 2021 aan geholpen. Vaatchirurgen van het Zuyderland Medisch Centrum Sittard-Geleen rijden met een speciale voorlichtingsbus rond.

,,Hans was daar graag bij geweest en had nog andere afspraken in Nederland. Gelukkig is er veel begrip voor zijn situatie”, zegt Wendy Kazàn.

Al vier levertransplantaties bij kinderen in Nederland, mysterieuze hepatitis “topje van de ijsberg”

CDA: ‘Leeftijdsgrens voor fastfood’ Patatje halen? ID-kaart laten zien!