in

Giovanni werd neergeschoten tijdens de rellen in Rotterdam: ‘Ineens vol geraakt in m’n been’

Niets vermoedend is de 43-jarige Giovanni uit Ridderkerk afgelopen vrijdagavond op weg naar vrienden, als hij door de politie wordt tegengehouden op de Coolsingel in Rotterdam.

Daar hoort hij over de rellen in de stad. Giovanni besluit zijn auto aan de kant te zetten en begint de relschoppers te filmen. Kort daarna wordt hij beschoten en in zijn lies geraakt, vermoedelijk door een politiekogel.

“Ik rij altijd via Beurs die kant op dus die dag ook. Ik had die route nooit gepakt, anders was ik natuurlijk via de snelweg gereden”, vertelt Giovanni donderdag aan Hart van Nederland.

Hij pakt zijn telefoon en begint de relschoppers op een paar meter afstand te filmen. “Ik belde mijn vrienden dat ze nog wel even moesten wachten, want er waren rellen.”

Lees ook  Vrouw voor ogen van dochtertje doodgestoken: ‘Dat meisje heeft moeten zien wat dader deed’

‘Er wordt geschoten!’
Plotseling hoort Giovanni iemand naast hem roepen: ‘Er wordt geschoten!’. “Ik dacht die schieten in de lucht en met rubberen kogels.

De politie is toch niet zo gek om in de menigte te schieten”, vraagt hij zich hardop af. Een paar minuten later hoort Giovanni een knal zijn kant op komen.

“Ik werd ineens vol geraakt in m’n been. Mijn gedachte was: hebben ze me nou echt geraakt?”, zegt hij vol ongeloof.

“Ik zag heel veel bloed uit mijn been spuiten. Een man riep: ‘Geef me je riem!'” Twee mannen binden de schotwond af met zijn riem om het bloeden te stelpen. Giovanni vraagt zich af wat er was gebeurd als er niemand op dat moment was om hem te helpen.

Lees ook  EU overweegt 0.0 alcohol limiet voor bestuurders

Geen relschopper
Giovanni deed zelf niet mee aan de rellen, zo benadrukt hij. “Ik houd niet van rellen. Daar krijg je alleen maar ellende van. Voor wat zou ik stenen gooien ofzo?”

Hij ligt nog steeds in het ziekenhuis en wordt volgende week geopereerd. “Ik was eerst vooral boos, en dacht: waarom ik?

Nu ben ik vooral teleurgesteld. De politie zou toch wel gehoord hebben dat ik neergeschoten ben? Toch nemen ze geen initiatief”, vertelt hij teleurgesteld.

Onderzoek
Bij de rellen in Rotterdam raakten zeker drie mensen gewond doordat zij werden geraakt door kogels. Onderzoek moet nog uitwijzen of zij gewond zijn geraakt door politiekogels.

Politie Roosendaal: ‘Houd je kinderen ’s avonds binnen’

Zien: Marco Borsato beschuldigd van ‘walgelijke dingen’ bij twee The Voice Kids-deelnemers