in

Gijzelnemer Apple Store overleden

De 27-jarige Amsterdammer die dinsdag na een gijzeling in de Apple Store op het Leidseplein werd aangereden door een arrestatieteam is aan zijn verwondingen overleden. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie na berichtgeving door Het Parool.

Volgens Het Parool gaat het om Abdel Rahman A. Het OM heeft dat niet bevestigd. „Hij was niet meer aanspreekbaar en is inmiddels overleden”, zegt advocaat Jan-Kees van den Brink tegen Het Parool. De raadsman stond A. in het verleden meermaals bij in strafzaken. Omdat A. niet bij kennis is geweest, heeft hij niet om een advocaat kunnen vragen. Van den Brink benadrukt dan ook dat hij namens de moeder van A. spreekt en niet namens zijn oud-cliënt.

Lees ook  Iris (80) zegt dat toyboy liefje Mo (35) niet uit is op haar geld

Abdel Rahman A. liep dinsdag aan het eind van de middag, gehuld in een camouflagepak waaraan explosieven bevestigd waren, met twee vuurwapens de Apple Store aan het Leidseplein in. Hij schoot ten minste vier keer op de politie die op de melding van een overval afkwam en zette vervolgens een 44-jarige Bulgaarse klant van de winkel een wapen op het hoofd.

Lees ook  Pittige vakantiekiekjes van Nienke Plas laten je met grote ogen achter!

Medewerker Maasstad Ziekenhuis aangehouden voor zedendelicten

Tieners slaan en steken man als hij ze vraagt te stoppen met vuurwerk